Tussengerecht: Zalmtartaar

Tussengerecht: Zalmtartaar


 

In dit bericht (klik) kun je lezen dat ik bezig ben geweest met de voorbereidingen van het kerstdiner.
Het voorgerecht van het kerstmenu was deze overheerlijke venkelsoep! (klik hier voor het recept)
Dit tussengerecht is heerlijk fris! Ik ben echt een zalm fanaat.. Dus hier maak je mij altijd wel blij mee πŸ™‚
Ik heb ze gevormd met de timbaalvormpjes van de webshop. Hier kun je zien welke het zijn: Timbaalvormpjes
Hier komt het recept!:

IngrediΓ«nten 4 personen

Β 

  • 300 g verse zalmfilet
  • 3 tl kappertjes
  • kneusje citroensap
  • 3 el sojasaus
  • 2 tl sesamzaadjes
  • peper
  • 12 tommies
  • handje rucola
  • 2 el Hollandse garnalen

 

Bereidingswijze:

Snijd de zalmfilet in kleine blokjes en doe het in een schaal
Snijd de kappertjes in kleine stukjes en doe het bij de zalm in de schaal
Knijp er een beetje citroensap bij, voeg de sojasaus toe en ook de sesamzaadjes, een snuf peper en meng alles goed door elkaar
Snijd de Tommies door de helft
Doe stukjes zalm in de timbaalvormpjes en druk het goed aan
Kieper ze om op een bordje en wiebel ze er voorzichtig uit
Leg er een toefje rucola naast en lepel daar een halve el Hollandse garnalen over
Leg de Tommies erbij en herhaal dit bij de andere 3 bordjes

 

Smulse en geniet! X

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*