Turkse pizza’s met Acili Ezme tomatensalsa!

Turkse pizza’s met Acili Ezme tomatensalsa!


 

Gisteren was er vraag naar de tomatensalsa die je meestal bij een turkse pizza krijgt
Lekker! Ik ben vanochtend gelijk boodschappen gaan halen om een lekkere turkse pizza te maken voor de lunch vandaag :)Ze zijn makkelijk om te maken en om het nóg makkelijker te maken heb ik de ideale wraps gebruikt van afvallen met Bregje!

 

Ingrediënten 2 turkse pizza's

  • 2 wraps van afvallen met Bregje
  • 100 gram gehakt
  • 20 gram ui
  • 20 gram rode paprika
  • 40 gram tomaat
  • 2 tl tomatenpuree
  • 1 tl peperpasta (bij de turkse winkel)
  • 40 gram platte peterselie
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • snufje cayennepeper
  • zout
  • peper

Ingrediënten Acili Ezme (turkse tomatensalsa)

  • 100 gram tomaten
  • 50 gram rode paprika
  • 50 gram ui
  • 50 gram platte peterselie
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1/2 knoflookteen
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 sap van een citroen
  • mespuntje chili vlokken
  • 1/2 el stevia kristal suiker

 

On the side:

  • 1/2 tomaat
  • handje sla

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200c.
Snijd de groenten van de tomatensalsa in kleine stukjes, doe het in de keukenmachine en maal het tot een grove pasta (niet helemaal fijn malen)
Snijd vervolgens de ui, tomaat en paprika voor het gehaktmengsel. Meng de gesneden ui, tomaat en paprika met het gehakt en de rest van de ingrediënten en maal het nogmaals grof.
Smeer het gehaktmengsel uit over de wraps en doe de turkse pizza’s 6 minuten (totdat het gehakt gaar is) in de oven.
Snijd ondertussen een halve tomaat en leg sla klaar voor op de pizza.
Als de turkse pizza klaar is beleg je de pizza met tomaat, sla en de salsa.

5 Reacties

  1. Het gehaktmengsel dus mengen met de salsa?? Want dat staat er: snij de groenten van de tomaten salsa in stukjes en wat bedoel je met de rest van de ingrediënten? Vind het een beetje onduidelijk. Je kan beter de dingen benoemen dan: de rest van de ingrediënten. Turkse pizza is een favoriet van me! Lekker!

  2. Hallo Ineke, nee niet mengen met de salsa. De salsa als laatste toevoegen, dat doe je er koud bij. Het staat er wel goed hoor, tenminste, ik lees het anders 🙂
    Heerlijk Oanh, dank voor het snelle uitvinden van dit recept. Ga kijken of ik het zonder stevia kan doen, gebruik nml nergens stevia (of ander zoetstof) in.

    • Hoi Ida

      Ik lees dat je geen zoetstof gebruikt. Ik wil ook liefst geen zoetstof gebruiken. Mag ik vragen waar jij de zoetstof mee vervangt in de verschillende recepten?

      Groetjes Glenda

  3. Nu staat het er duidelijker in, bedankt! Helemaal blij met dit recept! 😉

  4. Hallo Oanh,
    Vorige week gemaakt, paar dgn mee kunnen doen. Was heerlijk.
    Maar ik had hem nog vrij nat ipv olieachtig. Hoe zou ik dit kunnen aanpassen, meer op oliebasis?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*