Wednesday Challenge Day Tiramisu

Wednesday Challenge Day Tiramisu

Het is weer woensdag dus tijd voor een challenge! πŸ˜€
Ik heb onwijs veel verzoekjes gehad met super lekkere ideetjes!
Vanochtend heb ik geprobeerd om een tompouce te maken
Helaas heb ik daar een heel kippeneieren dorp voor moeten omleggen om de bakkersroom goed te krijgen
Ik besloot daarom om maar door te gaan naar de volgende challenge πŸ˜€
Wellicht dat het een ander keertje nog lukt! πŸ™‚

Maar hier nu dan, een snelle, lekkere en simpele tiramisu! πŸ˜€

IngrediΓ«nten:
6khd per tiramisu

Cake
1 el boter
2 el amandelmeel
1 el whey vanille poeder
2 el ongezoete sojamelk/amandelmelk
1 eidooier
2 tl cacao poeder
stevia bakken

Vulling
70gram mascarpone
70ml slagroom
stevia
1 espresso poeder zakje
water

Bereidingswijze:

Smelt de boter in een magnetronbestendig bakje
Dek het wel af om een spetter fiasco te voorkomen πŸ™‚
Voeg daarna alle cake ingrediΓ«nten toe en doe het in de magnetron op volle toeren voor 1.5minuut
Laat het vervolgens afkoelen en snijd de cake door de helft, nu heb je twee laagjes cake πŸ™‚

Doe wat espresso in een glaasje met heet water en laat het vervolgens afkoelen
Klop de slagroom op met stevia, maar niet volledig. Het moet wat steviger worden
Roer de mascarpone zacht en roer vervolgens de slagroom voorzichtig door de slagroom
Het moet goed gemengd zijn en egaal

Als het broodje en de espresso is afgekoeld door je kort het broodje in de espresso
(ik was wat ongeduldig en heb het niet voldoende laten afkoelen,
dat zie je terug op de foto πŸ˜‰ )
Maak dan een glaasje op door laagjes cake en mascarpone mengsel te stapelen
Het kan natuurlijk ook gewoon los op een bordje πŸ™‚
Wissel het af met een beetje cacao poeder en maak het af met wat cacao poeder
Ik heb er nog wat chocolade overheen geraspt πŸ™‚

Zo! Dat is een supersnelle tiramisu πŸ˜€

Eet smakelijk! πŸ™‚

 

8 Reacties

  1. biancavandenberg

    Hellup geen magnetron wat nu……..

    • Hoi Bianca,

      Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar je zou het kunnen proberen op 200c voor 15-20 minuten. Even in de gaten houden en zo nodig iets langer! πŸ™‚

      Groetjes Oanh

  2. wat bedoel je met stevia bakken?

    • Ik gebruik de kruidvat stevia voor bakken omdat de stevia van de tuinen bijvoorbeeld bitter wordt wanneer die wordt verhit πŸ™‚

  3. Oanh, het zakje espressopoeder, is dat uit zo`n doosje opgietkoffie? (drink geen koffie…maar tiramisu vind ik heerlijk πŸ˜‰

  4. Anneloes van Kervel

    Oanh, hoeveel porties uit dit recept?

  5. Ook benieuwd naar het aantal porties

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*