Taughetti op Oosterse wijze

Taughetti op Oosterse wijze


 

 

We weten inmiddels dat je met courgette ook bami kan vervangen
Klik hier voor een simpele en snelle courgette bami!

Maar met taugé kun je ook prima bami vervangen!
Het geeft een frisse en lichte tint, met toch een knapperige bite
Ik heb de kip en de groenten in een braadzak klaargemaakt
Gisteravond heb ik de kip gemarineerd in de braadzak en in de koelkast gelegd zodat de kruiden de gelegenheid hebben gekregen om in te trekken
De braadzak is naar mijn idee een handige tool omdat het zo eenvoudig is in gebruik en je vlees mals en super smaakvol maakt!
Ideaal voor de warme dagen waar je behoefte hebt aan frisse gerechten 🙂
Voor mij is dit zeker een blijvertje, hij is heerlijk en zo makkelijk om te maken!

Ingrediënten 2 personen

  • 200 gram kipfilet
  • 1 sjalotje
  • 5 snijbonen
  • 1 peen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blokje verse gember
  • 1 tl kaneel
  • snufje chili flakes
  • snufje tijm
  • snufje cayenne peper
  • snufje nootmuskaat
  • mespuntje chinese 5 kruiden spice (AH)
  • 1 tl sambal badjak
  • 1 el suikervrij ketchup
  • 2 el sojasaus
  • 200 gram taugé
  • 2 tl sesamzaadjes
  • 1 bosui
  • koriander

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180c
Snijd de kip in repen en doe de repen in een braadzak
Doe daar een fijngesneden sjalot bij, gekneusde knoflooktenen, het verse gemberblokje, kaneel, chili flakes, tijm, cayenne peper, nootmuskaat, 5 spices, sambal, ketchup en de sojasaus.
Doe de zak dicht en masseer het geheel zodat de kruiden goed worden verdeeld
(ik heb vervolgens de zag in de koelkast gezet gedurende de nacht)
Snijd dan de snijbonen en peen in stukjes en doe die bij de kip in de braadzak en sluit de zak
Bak het voor 60 minuten in de oven

Was na 45 minuten de taugé en doe de taugé in een vergiet
Kook water en giet het in een schaal met water zodat je de taugé met een vergiet er 5 seconden in het water kan blancheren
Haal de vergiet met daarin de taugé uit de schaal en laat het goed afgieten
Spreid de taugé uit over een bord en leg daar de kip met groenten op
Snijd de bosui en koriander in kleine repen strooi het tot slot over het gerecht

En zie daar een heerlijk taughetti op Oosterse wijze! 🙂 Eet smakelijk en geniet!

6 Reacties

  1. Sandra van Luijk

    Ziet et goed uit

  2. Suikervrij ketjap? Ohhhh excited! !

    • Ja die kun je online bij de body en fitshop kopen Betty! 🙂 Maar het is alleen suikervrije ketchup, geen ketjap 😉

  3. Heeeerrrrrlijk

  4. esmiralda

    ziet er goed uit ga ik zeker een keer proberen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*