Sukade stoofpotje met flespompoen

Sukade stoofpotje met flespompoen

Potjandorie wat een noodweer! Het lijkt wel weer herfst..
Dan bewegen we maar mee met het weer en maken we gebruik van de omstandigheden πŸ˜‰
Een ouderwets stoofpotje met sukadelappen en flespompoen

IngrediΓ«nten 2 personen:
9.2khd per portie

600gram sukadelappen
1/2  flespompoen
1 ui
2 teentjes knoflook
2 kruidnageltjes
2 laurierblaadjes
1 afgestreken el mosterd
scheut rodewijn azijn
1 bouillonblokje
peper
kokosolie
water
arrowroot (zo nodig)

Bereidingswijze:

Snijd de ui in ringen en fruit het samen met uitgeperst knoflook in een pan met kokosolie
Snijd ondertussen de sukadelappen in blokken en doe dit bij de ui en knoflook
Strooi er peper bij en voeg de mosterd toe
Bak het vlees dicht en voeg de kruidnagels en laurierblaadjes toe en blus alles af met een scheut rodewijn azijn
Voeg na een paar minuten het bouillonblokje met water toe totdat het vlees net onder staat
Breng alles aan de kook en zet het vuur op de laagste stand
Ontdoe de pompoen van z’n vel en de zaadjes
Snijd dan de pompoen in blokken en kook ze het laatste halfje uur mee
(als het te waterig is kun je er arrowroot of ander bindmiddel voor gebruiken)
Ik heb het 2.5 uur lang op het vuur laten staan. Het vlees en de pompoen horen heerlijk zacht te zijn

Een heerlijk stoofpotje voor twee! πŸ™‚

Onweer, hevige regenbuien, stevige wind..
Dat wordt na het eten heerlijk knus met een kaasje en een kleedje op de bank! πŸ˜‰
Eet smakelijk allemaal! πŸ™‚

16 Reacties

  1. Wat een geweldig recept weer ?.
    Vraagje, kan niet ontdekken wel merk bouillon blokjes je gebruikt?
    En we genieten ontzettend van je recepten.

  2. Monique brouwer

    Lijkt mij heerlijk ik ga het morgen maken
    Maar wat is arrowroot
    Gr monique

    • Hoi Monique,

      Arrowroot is een bindmiddel, een vervanger voor bloem. Je kan prima een ander bindmiddel gebruiken als je geen arrowroot hebt ☺️

      Groetjes Oanh

  3. Kan je ook maizena gebruiken? Ik dacht dat dat niet binnen kha paste?

  4. Bindmiddel is helemaal niet nodig.
    Persoonlijk gebruik ik veel meer uien, minstens een stuk of 3/4 en als het dan nodig is, een el meel erover strooien en met de azijn of bouillon binden. Laat maar uren sudderen. Volgende dag nog lekkerder en vergeet de laurierblaadjes niet. Ik ben geen liefhebber van kruidnagel en gebruik ik dus niet.
    Ook heerlijk met rode kool.

    • Hoi Leonne,

      Ik heb arrowroot staan als zo nodig, zelf heb ik het 2,5 laten sudderen en wel een beetje nodig gehad ☺️ In uien zitten best wat khd, dus heb daarom 1 uitje gebruikt ? Helaas is het al op en kan ik morgen niet meer proeven ? Rode kool is er ook heerlijk bij ja ?

      Groetjes Oanh

  5. John van der Steldt

    misschien een domme vraag wat is khd ???

  6. Wij hadden dezelfde gedachte Oahn. Ik heb de flespompoen in schijven gesneden en met schil en al in de oven gedaan. Beetje olie erover, zout, peper en knoflook. Zo lekker met rundvlees !

    • Klinkt ook heerlijk Gea! Ik heb nog een halve pompoen over. Eens kijken wat voor lekkers daar mee kan πŸ™‚

  7. Was zalig. Heb de hele pompoen gebruikt hij was niet erg groot. En ipv een hele kruidnagel heb ik kruidnagelpoeder gebruikt. Scheelt zoeken naar de kruidnagel.

  8. DaniΓ«lle

    Wanneer moet je precies de pompoen toevoegen? Als het vlees bijna gaar is dan nog een half uurtje mee koken, of als het vlees net aan de kook is?

    Wat is een geschikte vervanger voor rodewijn azijn?

    • De pompoen doe je in het laatste half uurtje erbij Danielle! πŸ™‚
      Anders wordt de pompoen te zacht en dan krijg je een prutje πŸ˜‰ De roze wijn azijn kun je weglaten of vervangen door gewone azijn πŸ™‚

      Groetjes Oanh

Laat een reactie achter op Gea Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*