Stracciatella taart

Stracciatella taart


 

Esther wilde deze week iets feestelijks voor de Thursday Challenge! Deze stracciatella taart is al een hit op het werk van mijn vriend en een winnaar op verjaardagsfeestjes! Makkelijk om te maken en zo lekker! Hier komt het recept πŸ™‚

IngrediΓ«nten 8 puntjes

4.6khd per puntje

 

Vulling:

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180. Smelt de boter en meng het amandelmeel met het eiwit en kaneel. Doe het in een springvorm (21diacm) en bak de bodem 25 minuten in de oven.
Maak ondertussen de vulling door de gelatine te laten weken in koud water. Klop de slagroom bijna stijf en meng het met de roomkaas, sukrin en vanille. Schraap de chocolade met een mes in dunne chocolade friemels (of hak de chocolade in kleine stukjes) en meng het door het roommengsel. Als de bodem klaar is, los je de gelatine op in een pannetje met 2 el water. Doe de opgeloste gelatine in het roommengsel en giet het bovenop de bodem. Laat het minimaal 3 uur in de koelkast opstijven en garneer het eventueel nog met geschraapte chocolade flinters en rood fruit.

Eet smakelijk en geniet! X

23 Reacties

  1. Das een leuke ! Op de to do list !

  2. Deze ga ik echt wel proberen

  3. Hoeveel gelatine en in welke verhouding is dit te vervangen door agar-agar?

  4. Hij ziet er zo lekker uit mmm

  5. Heeft iemand tips voor de gelatine ik heb er serieus altijd ruzie mee.. lees klontjes etc
    Alvast bedankt
    En de taart staat voor morgen op m’n to do lijstje ?

    • Goed laten weken in water en op laten lossen in heet water. Gelijk door het mengsel van de vulling roeren en dan moet het goed komen Ilja πŸ™‚ Succes!

  6. Je zegt 40gr boter…welke boter precies??

  7. Springvorm 24cm? 8 punten?

  8. Het eiwit hoef je niet te kloppen, gewoon bij het meel?

  9. Hij is heerlijk! Is het aantal khd per punt gebaseerd op gewone of op koolhydraatarme chocola?

  10. Hij is zo lekker πŸ˜‹ de visite was ook verkocht dit is een blijvertje. :’)

  11. Waardoor kan de roomkaas vervangen worden???

  12. Pat Boertee

    Sukrin? Nooit v gehoord… is dat een natuurlijk zoetmiddel?

  13. Met moederdag dit taartje gemaakt, een succes!!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*