Stoofpotje met schouderkarbonade en Koolraap

Stoofpotje met schouderkarbonade en Koolraap

Als ik geen kookinspiratie heb kijk ik vaak naar wat er in de aanbieding is
Ik vind het een ideale oplossing, centen besparen en nieuwe dingen proberen!
Ik heb schouderkarbonade gehaald en koolraap en heb de producten in een stoofpot verwerkt
De schouderkarbonade is heerlijk mals en de koolrabi past er perfect bij!
Het lijk mij ook zalig met pompoen en andere lekkere groenten
Maar vanavond ga ik hier van genieten ๐Ÿ™‚

Ingrediรซnten 2 personen:

4 schouderkarbonades
500 gram koolraap
2 tomaten
4 el rode wijnazijn
1 runderbouillonblokje
arrowroot of ander bindmiddel
3 laurierblaadjes
1 teen knoflook
1 el bakboter
peper
zout

Bereidingswijze:

Snijd de koolraap en tomaten in blokjes
Strooi peper en zout over de karbonades en braad de karbonades met bakboter
Doe na een paar minuten de (gekneusde) knoflook tomaten, rode wijnazijn, bouillonblokje en laurier bij de karbonades
Giet er na enkele minuten water bij totdat het vlees onder staat en laat het minimaal een anderhalf uurtje pruttelen/stoven op een laag vuurtje
Doe dan de blokjes koolraap erbij en laat het ongeveer 30min door stoven totdat de koolrabi zacht zijn geworden
Gebruik wat arrowroot om de saus in te laten dikken

Een overheerlijk stoofpotje met malse schouderkarbonade ๐Ÿ™‚ Eet smakelijk!

2 Reacties

  1. kees lindner

    ik vindt het er niet lekker uit zien het vlees is heel bleek,er staat in het recept hele karbonade en op de foto stukjes . laat het vlees eerst goed aanbakken dan heeft het vlees een mooije kleur, of gebruik stukjes uitgebende karbonade.

    • Het is soms lastig om een gerecht er smakelijk op de foto uit te laten zien ๐Ÿ˜‰ Ik vind hem heerlijk! Ik heb de karbonade lang laten sudderen waardoor hij lekker mals wordt. Vandaar dat het lijkt alsof hij is stukjes is gesneden ๐Ÿ™‚

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*