Stoofpotje met een vleugje kaneel

Stoofpotje met een vleugje kaneel


 

De nieuwe folders zijn weer binnen!
Ik heb ribbraadlappen gescoord en heb daar met een hoop left-over groenten een smakelijk stoofpotje van gemaakt 🙂

Ingrediënten 5 personen

4khd per persoon

  • 800 gram ribbraadlappen
  • 1 ui
  • 2 el azijn
  • 1 runderbouillon
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kruidnageltjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 150 gram champignons
  • 120 gram knolselderij
  • 50 gram peterseliewortel
  • 350 gram flespompoen
  • 2 bospenen
  • 2 stengels bleekselderij
  • snufje peper
  • snufje zout
  • arrowroot

Bereidingswijze:

Snijd de ui en ribbraadlappen in grove stukken en fruit de ui met olie in een pan
Schil ondertussen de pompoen, knolselderij, bospenen, peterseliewortel, bleekselderij en champignons in grove blokjes
Doe de ribbraadlappen bij de ui en doe er peper, zout, azijn, kruidnagel, kaneelstokje en laurierblad bij
Na enkele minuten (als de ribbraadlappen bruin gebakken zijn) kan het bouillonblokje erbij samen met een scheut water totdat het vlees onder staat
Breng het aan de kook en draai dan het vuur zacht
Laat het stoven voor het liefst een aantal uur
De groenten doe je in het laatste uur bij het vlees
Roer af en toe in de pan en doe er als het nodig is arrowroot bij om het te laten binden

Een heerlijke stoofpot voor 5! Perfect voor deze druilerige zondag 🙂

 

2 Reacties

  1. Schil ondertussen de ribbraadlappen?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*