Stokbroodje met VLOG!

Stokbroodje met VLOG!


Stokbrood is iets wat hoort bij een lekkere kom soep
Maar beleggen van allerlei lekkere dingen is ook heerlijk!
Vandaag heb ik een half stokbroodje gebruncht met kruidenkaas en snoep tomaten
Man o man, deze vult goed! Ik kan er tegenaan vandaag 🙂

Ingredients

5.5khd

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160c
Meng de droge ingrediënten samen
Doe vervolgens de eiwitten en het eitje bij de droge ingrediënten en meng dit goed samen met het hete water

Laat het even staan en maak na enkele minuten een stokbrood van het deeg
Strooi wat pompoenpitten, sesamzaad en maanzaad over het stokbroodje en bak af voor 45 minuten

Klaar is kees!

55 Reacties

  1. Haha, hier kreeg ik acuut honger van. Het staat in de oven, alleen dan op veel lagere temperatuur, ivm de kostbare omega 3 vetten…

  2. Jamjamjam. Ziet er zalig uit. Zou het ook zonder psyliiumvezels gemaakt kunnen worden?

    • De psylliumvezels zorgen voor de mooie binding en zorgt dat het lekker fluffy deeg wordt. Als je het zonder doet heb je denk ik ook een vorm nodig. ☺️

      Groetjes Oanh

  3. Heerlijk broodje hoor.

  4. Is de korst ook echt een beetje knapperig?

  5. Staat nu in de oven

  6. Nathalie

    In de maak.. ?

  7. Oven staat aan. Deeg is gemaakt en staat nu in “de wacht”.
    Ben erg benieuwd hoe het broodje wordt & smaakt. 🙂

  8. Mariette

    verrukkelijk alternatief voor een “gewoon” broodje!!!

  9. Jacqueline

    Heb het ook gemaakt, twee kleinere broodjes ipv een stokbroodje. Erg lekker! Heb wel een vraag: je gebruikt 1 ei en 1 eiwit. Waarom geen 2 eieren? Wat gebeurt er wel of juist niet door dat ene eiwit?

    • Het eiwit zorgt ervoor dat het luchtig wordt. Als je er hele eieren in doet wordt de structuur weer anders, steviger ☺️

      Groetjes Oanh

  10. Ook hier staat ie in de oven! Ben erg benieuwd. Het zijn ook ingredienten die velen al in huis hebben. Super! Meer van deze recepten haha.

  11. Ik heb ook direct je boek besteld.
    Heb de boeken van yvonne lemmers waar ik veel uit haal, maar ben toe aan iets nieuws. Ik kan niet wachten totdat je boek binnen is.

  12. ben het broodje aan het eten met camembert uit de oven en gepofte knoflook….ben alleen thuis dus kan hier ongestoord van genieten…lekker hoor, dank je!

  13. margarita

    Ziet er echt heerlijk uit , zou je de lijnzaad met hennepzaad en chiazaad kunnen vervangen ?Ik reageer nooit zo goed lijnzaad namelijk

    • Ja ik denk van wel Margarita! Ik ben benieuwd hoe het uit gaat pakken ☺️

      Groetjes Oanh

      • margarita

        Ik heb hem van het weekend gemaakt met hennepzaad en hij was heerlijk .
        Hij vulde zo goed dat ik hem geneens helemaal op kreeg☺️

        • Ja het is een flinke! ? fijn dat het is gelukt. Ik heb een halve genomen voor de lunch, maar denk dat ik aan 1/4 ook wel genoeg heb met een frisse salade! ☺️

          Groetjes Oanh

  14. Ik doe altijd het recept dubbel en dan gewoon 3 eitjes erbij. Dit werkt ook, en vind ik makkelijker dan de eieren scheiden. 🙂

  15. Charlitte

    Heerlijk broodje!!! Voor herhaling vatbaar?

  16. Hallo Oahn,

    Kun je de psylliumvezels ook vervangen voor iets anders?

  17. Hoelang kun je zo’n broodje bewaren? En op welke manier is dit het beste..?

  18. Angelique

    Wat een heerlijk broodje. Het is wel een heel stevig broodje geworden bij mij.
    Enig idee hoe ik hem wat luchtiger kan krijgen? Zou ik de eiwitten op kunnen kloppen?
    Ik ga hem zeker vaker maken!

  19. Waarom wordt mijn bericht steeds verwijdert

  20. Oeps. Ik ben de bakpoeder vergeten.
    Maar het broodje is toch goed gelukt. Hoe hij smaakt weet ik nog niet. Maar ik denk gewoon goed.

  21. Ik heb het in hele dunne plakjes gesneden en die weer even in het tosti apparaat gelegd. Zo heb ik ook lekkere toastjes met beleg tijdens de feestdagen!

  22. Vanmorgen gemaakt. Ik ga zo nog meer maken. Deze zijn veels te lekker.

  23. Kan je het deeg (of elk ander deeg) eigenlijk invriezen? Lijkt me handig om smorgens te kunnen genieten van vers gebakken broodjes

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*