Spring rolls!

Spring rolls!


 

Vietnamese spring rolls is één van mijn favoriete gerechten! Het is onwijs gezellig om voor een groep klaar te maken.
Je kunt van tevoren alle groenten, visjes en vleesjes voorbereiden en vervolgens met z’n allen genieten van het eten!
Daarnaast kun je van allerlei lekkernijen gebruiken om je spring roll mee te vullen.
Ik heb rijstvellen gebruikt, deze moet je dopen in warm/heet water en daarna leg je je fillings erbovenop en rol je de spring roll op.
Rijstvellen hebben per 100g wel veel koolhydraten, maar ze wegen erg weinig dus vind ik het geen probleem om ze te nuttigen.
Als je het bezwaarlijk vindt, kun je de filing in je slablad rollen en kun je de rijstvellen achter wegen laten 🙂
Neem dan wel een stevige sla soor, ijsbergsla of turks sla is dan een aanradertje!

De spring rolls kun je vullen met van alles! Je kunt bijvoorbeeld een omeletje in repen snijden, makreel, biefstuk, noem het maar op!
Het dip sausje heb ik gemaakt van hoisin saus verdunt met het bouillonnetje van de speklapjes.

Hieronder heb ik een foto van mijn favo fillings geplaatst:
– Thaise basilicum (in een toko verkrijgbaar)
– Culantro (in een toko verkrijgbaar)
– Botersla
– Munt
– Koriander
– Taugé
– Komkommer
– Speklapjes
– Garnalen (black tiger)

 

Ingrediënten ongeveer 4 personen

  • 1 ui
  • 5 speklappen
  • 1/2 zak garnalen
  • 1 bosje munt
  • 1 bosje koriander
  • 1 bosje thaise basilicum
  • 1 bosje Culantro
  • 1 handje taugé
  • 1 komkommer
  • 1 krop sla
  • velletjes rijstpapier
  • hoisin saus

 

Bereidingswijze:

Was alle groenten en leg ze gezellig in een schaal.
Kook de speklappen in een pan met water en een half uitje voor ongeveer 15 minuten.
Doe de hoisin saus in een kommetje en gebruik de bouillon van de speklapjes om het sausje iets te verdunnen.
Verwijder het jasje van de garnalen en verwijder het darmkanaal.
Bak de andere helft van het uitje, doe de garnalen erbij en strooi er peper over.
Bak de garnalen totdat ze mooi roze zijn geworden.

 

 

Dan is het een kwestie van rollen!
Dip je rijstvel volledig in warm/heet water en leg het op je bord.
Leg je sla aan het begin van je rijstvel, kies je toppings en leg het erbovenop.
Rol de rijstvel van onder naar boven stevig (maar niet laten scheuren) op en dippen maar!

Geniet, veel plezier en eet smakelijk! X

 

 

4 Reacties

  1. Hoi Oahn, wat is het verschil tussen Cilantro e Koriander? dacht dat het hetzelfde was !

    alvast dank en groetjes uit Italië

  2. heerlijk!! maak ze zelf ook regelmatig maar dan als sushi!!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*