Spinazie Feta Quiche!

Spinazie Feta Quiche!


 

Deze week heb ik de Quiche gekozen voor de challenge!
Een makkelijk en super tasty gerecht waar je allerlei variaties op kunt maken.
Hier komt het recept ๐Ÿ™‚

Ingrediรซnten 2a3 personen

  • 120 g spinazie
  • 6 eieren
  • 200 g geraspte kaas
  • snufje peper
  • snufje chiliflakes
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • oregano
  • 120 g tomaten
  • 50 g paprika
  • 60 g champignons
  • 75 g feta

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180c.
Doe de spinazie voor ongeveer een half minuutje in een schaal met kokend water en giet het vervolgens goed uit.
Kluts de eieren en doe de geraspte kaas, peper, chiliflakes, paprikapoeder en oregano erbij.
Snijd de tomaten in blokjes en voeg het toe aan de eieren.
Snijd de paprika en champignons en bak het kort aan.
Doe de spinazie, gebakken paprika en champignons in de ovenschaal met daarover de eieren.
Verkruimel de fetablokjes over het geheel en doe de quiche 50 minuten (totdat het goudbruin is) in de oven.

 

10 Reacties

  1. Het is dus eigenlijk gewoon een grote ei uit de oven, en alles behalve een quiche, er komt geen room of iets aan te pas..Maar dat wil niet zeggen dat ik dit gerecht niet zal maken, sterker nog..ik haal zo alles in huis om het te maken!

  2. Nellie

    Klopt dat wel, 120 gram spinazie? Dat is erg weinig!

  3. Carla Beekman

    Lijkt mij heerlijk! Hoeveel hoolhydraten?? Groetjes

  4. Wat een heerlijke quiche, we hebben er van gesmult!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. Was een heerlijke Spinazie Feta Quiche!
    Waar vind ik de voedingswaarden van deze Quiche?

  6. Ik heb deze quiche nu al twee keer gemaakt. Ook koud is dit een heerlijk tussendoortje of lunch gerecht.

  7. Hij staat in de oven………zou ook heel graag weten hoeveel koolhydraten dit gerecht bevat…..Maar Oanh lijkt die vraag (ik ben de 3e persoon die er naar vraagt) een beetje te vermijden, dus ik vrees…..Maar: we laten ons er maar niet door onthouden en gaan zo dadelijk er lekker van smullen!

  8. En het moet gezegd: hij smaakte verrukkelijk! Dank voor het recept…

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*