“spaghetti carbonara”

“spaghetti carbonara”


De asperges liggen weer volop in de schappen.
Super fijn, want laat ik nou nèt van asperges houden!
Je kan er allerlei lekkers mee maken.
Soepjes, salades, pasta’s, snacks. Klik hier voor meer inspiratie!

Net als courgette, komkommer en wortel, kan je ook de asperge gebruiken als pasta vervanger.
Rasp de asperge met een dunschiller en there you go!

Hier is een heerlijk recept voor een romige spaghetti carbonara!

Ingrediënten 2 personen

 11.5 khd per persoon

  • 125 g spekblokjes
  • 200 ml slagroom
  • 100 g parmezaanse kaas
  • 500 g asperges
  • peper
  • 50 g tommies snoeptomaten

Bereidingswijze:

Bak de spekblokjes in een pan totdat ze goudbruin zijn geworden.
Voeg de slagroom toe en rasp de kaas erbij en laat de saus koken zodat het kan indikken.
Snijd 1 cm van het kontje van de asperge af en maak dunne reepjes met een dunschiller.
Voeg de laatste minuut de geschilde asperges toe.
Schep het op een bord, snijd de tommies doormidden en verdeel het samen met nog wat geraspte parmezaan over de pasta.

Geniet!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*