Snelle simpele smaakvolle bami

Soms heb je simpelweg weinig tijd om te koken of gewoon even geen zin. Een snelle maaltijd is dan meer dan welkom! Hier een recept voor een snelle, toch gezonde, lekkere en simpele bami.

Klik hier voor meer smakelijk bami recepten!

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Snelle simpele smaakvolle bami

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Porties: 3

Omschrijving

Gebruik deze spirelli om bami te maken van courgette!


Ingrediënten

  • 650 g courgette
  • 2 kipfilets (of garnalen)
  • 1 zakje oosterse groentemix
  • 2 a 3 tl chinese 5 kruidenmix
  • 1 tl sambal
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder of verse knoflook
  • 3 el sojasaus
  • 1/2 el sesamolie
  • olijfolie

 


Bereidingswijze

Snijd de kipfilets in stukken en marineer de kippenblokjes in de sojasaus, sesamolie, 5 kruidenmix, sambal, paprikapoeder en knoflook.
Doe wat olijfolie in een pan en bak de kip met de overgebleven marinade totdat de kip gaar is.
Doe de groentemix erbij en rasp de courgette ondertussen met de spirelli in dunne sliertjes en doe het op een bord.
Bak de courgetti de laatste minuut mee en klaar is de snelle bami!


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, bami, snelle, smaakvolle,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

17 Comments

  1. Ziet er heerlijk uit? Enig idee hoeveel kh er inzitten?

    • Hoi Mariska,

      Dat hangt compleet af van de groenten die je gebruikt ☺️ Op nevo-online.rivm.nl kun je jouw groenten precies uitrekenen ☺️

  2. Dat komt goed uit, want was van plan bami te maken.
    Nu een vraag, als je vermeldt ketjap, bedoel je dan de zoute of de zoete? Ik heb begrepen, dat je zoete beter niet kunt bakken en daarom de zoute beter kunt nemen. Is dat een fabel of klopt het?
    Ik houd ook van zoete ketjap en gebruik dat dan meestal aan tafel om die reden.
    Groet.

    • Hoi Leonne,

      Ik gebruik geen ketjap, wel sojasaus. Ik gebruik zelf gewoon de zoete, ondervind er geen problemen mee 🙂

      Groetjes Oanj

  3. Vraagje is 1eetlepel sesamolie niet erg veel want dat is nogal enorm werk van smaak.

  4. Lijkt me erg lekker.
    Waar kan ik Chinees 5 kruidenier halen?

  5. Veel reacties en schrijf uit automatisme ketjap, maar heb ook sojasaus.
    Kan dus van mijn geloof afvallen, dat je zoet niet mag bakken, maar ligt natuurlijk ook aan de mate van verhitten, omdat het wel snel kan aanbranden en dat is niet de bedoeling!
    Zie nu in de koelkast ook soja woksaus zoet-zuur staan. Lijkt me ook lekker.

  6. nog een vraagje, hoeveel kh reken ik voor 100 gram courgetti? nevo geeft bij rauw een andere waarde dan bij gekookt.
    Groetjes Mariska

  7. Ik gebruik kokosaminos ipv sojasaus. Moet ik daarvan evenveel eetlepels van gebruiken?

    • Ik denk dat het wel even sterk is, misschien wat sterker? Probeer anders een beetje en proef hoe het smaakt ☺️ Ik denk dat ik het ook ga proberen met Kokos aminks Maria! Bedankt voor het benoemen!

      Groetjes Oanh

  8. Pingback: Gado Gado met tofu | Oanh's Kitchen

  9. Vraagje,hoe maak ik de sliertjes van de courgette? Kan dit met een kaasschaaf.

Laat een antwoord achter aan Oanh Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.