Scones a la Oanh met Clotted cream

Scones a la Oanh met Clotted cream


 

Ik werd wakker met een onwijze trek in scones met een romige cream..
Een krokant, hard laagje met een zachte binnenkant en om het af te maken, een heerlijk toefje crรจme!
Ik ben onwijs blij dat het gelukt is, in 4 verschillende smaakjes! ๐Ÿ˜€
1: naturel vanille walnoot
2: vanille kaneel
3: vanille choco
4: vanille choco love

Gezellig voor bij de koffie, bezoek, verjaardag of gewoon omdat het kan! ๐Ÿ™‚
En het is ook nog eens eenvoudig te maken!

IMG_7511

Ingrediรซnten 4 stuks

1.7khd per scone (inclusief crรจme)

ย 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180c
Mix het eitje met de monchou tot een luchtig mengsel
Voeg de rest van de ingrediรซnten toe en spatel het goed door elkaar
Ik heb per smaak (een snuf cacao, kaneel etc) cupcake vormpjes gevuld, 4 in totaal (ik heb siliconen vormpjes gebruikt, papieren blijven vaak plakken)
Bak ze af in de oven voor 20min, haal ze uit de vormpjes en bak ze nogmaals 10min

Maak ondertussen de clotted cream door de slagroom half stijf te kloppen
Doe de monchou en sukrin bij de slagroom en mix dit nog tot het goed gemengd is

Klaar is kees! ๐Ÿ˜€ Heerlijke scones, hard van buiten, zacht van binnen ๐Ÿ™‚

8 Reacties

  1. joyce wethmar

    Heerlijk deze heb ik gemaakt met ricotta ipc monchou

  2. Alexandra

    Vanmorgen als heerlijk zondags ontbijtje gegeten wat een verwennerij

  3. Het ziet er erg lekker uit.
    Kan je de monchou vervangen door Philadelphia? Geeft dit meer koolhydraten?

  4. Ik heb ze zojuist gemaakt maar dan de blueberry variant..
    Ik heb steviala kristal gebruikt en ik vind dat op een of andere manier niet te pruimen๐Ÿ˜• (bittere nasmaak). Is sukrin, die hier gebruikt word beter qua smaak?. Vind t gewoon zonde dat t hierdoor in de kliko terecht komt want had zo’n zin erin bij n lekkere kom thee.

  5. Gemaakt met marscapon( wegens gebrek aan anders). Waren erg lekker&zker voor herhaling!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*