Saturday Challenge: Bounty’s

Saturday Challenge: Bounty’s


 

Ik ben in een chocolade stemming vandaag! 🙂
Ik heb namelijk een tweede challenge gemaakt, bounty’s naar aanleiding van het verzoekje van Thea
Deze bewaar ik lekker voor morgen, een smakelijke zondag traktatie voor mezelf 🙂
Bedankt Thea!

Ingrediënten 5 bounty's

2.5khd per bounty
(4,5cm 6,5cm vormpjes)

 

Bereidingswijze:

Smelt de chocolade au bain marie en smeer de vormpjes ruim in met chocolade (bodem en de randjes), laat wat over voor de bovenkant
Doe de vormpjes in de koelkast zodat de chocolade kan stollen
Smelt ondertussen de kokosolie en doe daarna de geraspte kokos, stevia, vanille extract erbij en roer dit goed door elkaar
Als de chocolade is gestold doe je de kokos in de vormpjes en doe je de laatste gesmolten chocolade erover
Leg de vormpjes nogmaals in de koelkast voor minimaal een kwartier

En klaar zijn je verantwoorde bounty’s! 😀

23 Reacties

  1. Dat ziet er echt heerlijk uit, die wil ik zeker gaan proberen.
    Mag ik vragen welke stevig je gebruikt hiervoor?

  2. Kan je het ook met roomboter doen, kokosolie vind ik niet lekker!

  3. Wat voor chocolade gebruik je?
    Mvg Barbara

  4. Lijkt me heerlijk.
    Ik heb nog bonbonvormpjes…. Die ga ik er denk ik voor gebruiken.

  5. Martje Grisel

    Dat ziet er heerlijk uit! Kan ik ook vanillstokjes gebruiken ipv vanille essence?

  6. Ik heb ze vandaag ook gemaakt. Iedereen vond ze erg lekker. Dank je voor het recept.

  7. Ze zijn heerlijk en ze zijn nog lekkerder met de dubbele hoeveelheid kokos….hmmmm als ik ze gemaakt heb moet ik snel wezen anders zijn de al op gegeten door de kinderen en hun vriendinnen en vriendjes…….

    Ik gebruik dan ook iets meer chocolade 90 gram en van de rest gewoon het dubbele

  8. Ik heb alleen cacaopoeder. Kan ik dat ook gebruiken?

    • Je zou het kunnen proberen Ghita! Alleen wordt de structuur dan anders. Ik raad toch aan ook chocolade te gebruiken in het recept 🙂

      • Hi,

        Ik woon in Marokko en ik kan hier geen pure chocolade vinden zonder suiker. Is het niet mogelijk om zelf chocolade te maken van 100% cacaopoeder? Zo ja, wat zijn de verhoudingen die je adviseerd?

        Ik dank je alvast.

  9. Gebruik je een verse kokosnoot? Of evt gedroogde geraspte kokos? Vind de laatste in koeken erg droog

  10. Gonnie van eeuwijk

    Ik zou graag dit recept via mijn mail adres krijgen. Dankjewel!. Gr van Gonnie

  11. Vanmiddag zag ik op fcb dat diverse mensen bounty”s hadden gemaakt voor bij de tv (wie is de mol). Ik had alles in huis en ben gestart, voor de zekerheid mijn ijsblokjesvorm ingesmeerd met beetje kokosvet. Helaas ik krijg geen enkele bounty”s eruit. Wat doe ik verkeerd? Graag je reactie

  12. Bycorneli

    Ik heb deze heerlijke bountys nu al een paar keer gemaakt, maar het lukt me maar niet om ze goed uit het vormpje te krijgen. Ik gebruik een vorm voor mini cupcakes. Telkens blijft het chocolade-hoedje in de vorm zitten en komt de bounty er met een witte bovenkant uit. Ik heb de vorm al ingespoten met bakspray, ook zonder geprobeerd. En de vorm meteen uit de koelkast uitgedrukt, maar ook geprobeerd deze iets te doen smelten door de vorm even onder de warme kraan te houden. Ik krijg het niet voor elkaar. Heb je een tip voor mij??
    De smaaknis perfect, heerlijk recept!!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*