Roze koeken!!

Roze koeken!!


 

 

Twee weken geleden wilde ik graag roze koeken maken voor de Challenge Day
Het lukte toen maar niet om het glazuur goed te krijgen

Dit keer wint de roze koek het van de chocoladekoek, want hij is heerlijk πŸ™‚

Ik heb allerlei variaties gemaakt op de koek, chocolade vulling, chocolade topping en een naturel koek πŸ™‚
Dat maakt dit recept voor mij ook zo leuk, je kunt er van alles mee πŸ˜‰

IngrediΓ«nten 3 koeken

1.2 khd per koek (excl. topping)

  • 1 ei
  • 20 gram roomboter (1 el)
  • 25 gram philadelphia roomkaas
  • 30 gram amandelmeel (body en fit 4.6khd per 100gr)
  • klein scheutje vanille extract
  • 1 el stevia kristal suiker
  • 0.5 tl bakpoeder
  • snufje zout

Variaties:

  • Suikervrije poedersuiker Glazuur met rode bietensap
  • Chocolade

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180
Smelt de boter samen met de roomkaas en roer het tot een glad mengsel
Doe er vervolgens de amandelmeel, vanille, stevia, bakpoeder, zout en het eitje bij en roer het weer totdat het een glad mengsel is geworden
Giet de bakvormpjes en bak ze af voor 25minuten

Voor de roze koek topping:

Zeef de Frosting poedersuiker en meng het met wat bietensap. Doe er meer frosting of water bij voor de juiste dikte
Smeer het uit over de koek en laat het even uitharden πŸ™‚

Voor de chocolade topping:

Smelt de chocolade au bain marie met een beetje stevia
Laat de koeken afkoelen en dip ze dan in de gesmolten chocolade
Leg ze even in de koelkast zodat de chocolade goed kan stollen

Tip: Ik heb bij de Lidl de vormpjes gehaald. Je kunt ook cupcake vormpjes gebruiken, vul ze dan 1 a 1.5 cm hoog met het beslag πŸ™‚

13 Reacties

  1. zou je de roomkaas ook kunnen vervangen door huttenkase of griekse yoghurt ??

    • Ik denk het wel hoor Anne! Dan hoef je het niet perse met de boter mee te verwarmen. Ik zou dan wel iets minder griekse yoghurt doen en iets meer amandelmeel ☺️

      Groetjes Oanh

  2. Goanita Platje

    Ik heb deze koeken al een paar keer gemaakt en vind ze geweldig, bedankt voor het heerlijke recept. Maar ik heb een vraag over het meel, ik zelf eet koolhydratenarm maar mijn vriend niet, kan ik het meel ook vervangen voor andere meelsoorten bv kikkererwtenmeel of boekweit ofzo? Amandelmeel is nogal kostbaar vandaar mijn vraag. Vriendelijke groet Goanita.

    • Hoi Goanita,

      Dat kan vast en zeker wel! Volgens mij komen de verhoudingen ook best overeen. Ik zou het gewoon een keer proberen en vooral kijken naar hoe het beslag wordt. Als het te nat is meer meel, etc

      Groetjes Oanh

  3. Esmeralda Bosman

    Ooee mijn favo koeken (naast stroopwafels maar daar kan ik nog geen low carb alternatief van vinden). Ga ik zeker een keer proberen. Vraagje: is het mogelijk het hele ei te vervangen met alleen eiwit of heeft de dooier een specifieke functie?

    Groetjes

    Es

    • Hoi Esmeralda,

      Je kunt het ook wel zonder eidooier maken hoor πŸ™‚

      Groetjes Oanh

      • Esmeralda Bosman

        Super! Moet ik dan het eiwit gebruiken van 2 eieren?

        • Ja dat zou ik wel doen! ☺️

          • Esmeralda Bosman

            Ga ik dan doen! Dank je wel. Klein beginners vraagje nog: wat is eigenlijk de functie van de dooier?

          • Eidooier geeft meer smaak, is romig en maakt bepaalde gerechten/baksels minder droog πŸ™‚

            Groetjes Oanh

          • Esmeralda Bosman

            Maakt de eidooier het wel weer waard (en ik zou eigenlijk meer vet moeten eten). Dank je voor de info! en voor dit recept, ga het dit weekend denk ik uitproberen πŸ™‚

            Groetjes

            Es

          • Hartstikke leuk! Eet smakelijk alvast πŸ˜‰

            Groetjes Oanh

  4. Esmeralda Bosman

    Recept uit geprobeerd. Cakes waren gelukt alleen de frosting was veel en veel te zoet geworden πŸ™

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*