Romige courgetti met champignonnen en parmezaanse kaas

Romige courgetti met champignonnen en parmezaanse kaas


 

Ik had vorige week deze tasty romige courgetti gemaakt!
Het was zo druk de afgelopen dagen dus sorry voor de late post, maar hier komt het recept!

Ingrediënten 2 personen

  • een flinke scheut truffelolie (of gewone olie)
  • 250 g champignons
  • 3 el pesto (biologische ah of zelfgemaakte)
  • Optioneel: Ik had een potje truffel saus bij van dit potje Urbani Truffels. Je kunt ook verse truffel in het gerecht raspen of gewoon weglaten 🙂
  • 250 ml kookroom
  • peper en zout
  • 3 handjes spinazie
  • 2 courgettes
  • 6 tommies
  • 1 el geroosterde pijnboompitten
  • parmezaanse kaas

 

Bereidingswijze:

Verwarm een flinke scheut truffelolie in een pan, snijd de champignons in vieren en bak de champignons enkele minuten.
Doe de pesto (en truffelsaus) erbij en na een minuutje of twee de kookroom met peper en zout. Kook het op middelhoog vuur en laat de saus even inbinden. Doe de spinazie erbij, rasp ondertussen de courgette in slierten met een spirelli en bak het enkele minuten mee.
Schep de courgetti op twee borden en snijd de tommies door midden. Verdeel de tommies over de borden samen met de geroosterde pijnboompitten en rasp tot slot parmezaanse kaas over het geheel.

Super lekker en super easy! In plaats van truffel is het ook heerlijk om olijven in reepjes te snijden en mee te bakken en verse krulpeterselie op het laatste toevoegen maakt het helemaal af!

 

Fijn weekend! x

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*