Rode curry met pompoen en spinazie

Rode curry met pompoen en spinazie

Vandaag ben ik vroeg begonnen met koken!
Het huis ruikt heerlijk naar deze smaakvolle curry
Ik heb wat om naar uit te kijken vandaag 😉

Ingrediënten 2 personen:

270 gram pompoen
4 kippenpoten of 1 kipfilet
1/2 rode ui
1 cm blokje verse gember
1 tl kurkuma
1 tl komijnzaad
snufje kaneel
200ml kokosmelk (stevige, niet de waterige)
2 el rode curry pasta
100 gram champignons
1 hand spinazie
verse koriander

Bereidingswijze:

Snijd de ui in grove stukken en fruit de ui met kokosolie in een pan
Doe de kippenpoten of gesneden kipfilet erbij samen met de curry pasta, gember, kaneel, kurkuma en komijnzaad
Snijd ondertussen de pompoen in blokjes (verwijder eerst de schil, zaadjes en draadjes)
Doe de kokosmelk met de gesneden champignons bij de kip in de pan
Doe na 2o minuten de gesneden pompoenblokjes erbij en laat het nog voor ongeveer 2o min verder pruttelen
Als je in de pompoen kunt prikken is de curry klaar
Doe op het laatst de spinazie erbij en draai het vuur uit
Schep de curry op en garneer het met koriander

De curry is heerlijk met bloemkool rijst!

4 Reacties

  1. Waanzinnig lekker Oanh!!!

  2. Dit is lekker en echt super!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*