Rode curry met bloemkoolrijst

Rode curry met bloemkoolrijst

Ik zocht voor vandaag een recept waar ik mijn overgebleven kokosmelk voor kon gebruiken 🙂
Weggooien vind ik zonde dus probeer ik altijd gerechtjes te maken met overgebleven producten
Een rode curry is het geworden met een left over twist 😉

Ingrediënten 2 personen:
9.5khd per portie

3/4 kleine bloemkool
1 kipfilet
2 kippenvleugels (of gewoon 2 kipfilets)
100ml kokosmelk
1 afgestreken el tomatenpuree
2 flinke el rode curry saus
1 blokje gember (1cm bij 1 cm)
1/2 ui
2 teentjes knoflook
1 takje citroengras
1 laurierblad
1 kaneelstokje
1 el kokosolie
snufje peper
snufje komijnzaad
(citroenschil, optioneel)
verse koriander
(Griekse yoghurt of crème fraîche, optioneel)

Bereidingswijze:

Snijd de kipfilet en de ui in blokjes en plet de knoflook
Verwarm een pan met de kokosolie en fruit hierin de ui en knoflook
Voeg de kip (filet en kippenvleugels) bij de uien en bak dit voor een paar minuten
Doe dan de gember, citroengras (leg een knoop in de stengel), laurier, kaneel en de rest van de kruiden bij de kip en bak dit weer voor ongeveer 3 minuten
Voeg dan de tomatenpuree toe met de rode curry saus en meng alles goed samen
Giet de kokosmelk bij het geheel en breng het aan de kook
Laat het dan pruttelen op een laag vuurtje voor ongeveer 30minuten
Je kunt in de laatste minuten wat citroenschil over het geheel raspen
Ondertussen rasp je de bloemkool fijn en bak je dit kort op, dit is de rijst
Als de smaken goed zijn ingetrokken kun je eventueel wat peper en zout toevoegen als je dat lekker vindt
Maar tot slot je bord op met wat bloemkool rijst en curry en maak het af met een toefje koriander
Je zou een beetje Griekse yoghurt of crème fraîche toevoegen voor een extra romige beleving 🙂

Klaar is de curry, eet smakelijk! 😀

6 Reacties

  1. Ab Suister

    Wat bedpel je met rode currysaus?

  2. Ik heb gisteravond deze rode curry gemaakt. Ik vind hem best heel scherp. Volgende keer toch minder curry erdoor heen doen of kun je iets gebruiken om de scherpe smaak van de curry wat af te vlakken.

  3. Hij is echt heerlijk

  4. Charlotte

    Zeker voor herhaling vatbaar. Ik had voor man en kinderen witte rijst erbij gekookt maar hij vond de bloemkoolrijst lekkerder!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*