Risotto

Risotto

Van de week ben ik bij de action geweest en heb ik zero rijst gehaald
Lichtelijk sceptisch rekende ik af bij de kassa.. Een goede exposure therapie voor mezelf?
Het was zeker weten een flinke wandeling buiten mijn comfort zone!
Normaal gesproken ben ik namelijk niet van de pakjes en namaak eten (lees: mega aversie!)
Maar goed, ik hou van uitdaging en een leven zonder uitdagingen is ook maar saai! 😉
(Ik ben op tijd begonnen met koken zodat ik, als het niet zou smaken, iets anders kon maken) 😛

IMG_5328

Ik wou het gelijk goed doen en het moest aanvoelen als een challenge..
Het allereerst waar ik op kwam was Risotto! Een gerecht waar rijst onmisbaar is
Ik vond het best spannend omdat ik bang was dat het niet zou smaken en alle mooie ingrediënten naar de knoppen zouden gaan..
Op mijn blog op facebook had ik laten weten dat ik deze week iets zou maken van de zero rijst
Daar kreeg ik wisselende reacties waaronder: “Smerig, rubber, stinkt, goed afspoelen, gelijk de kliko in gevlogen..”
Maar ook: “Lekker, goede vervanger, prima te doen, ik kan weer heerlijk nasi eten”

Het kon dus 50-50 uitpakken 😛

Tijdens het koken heb ik dus met mijn neus dicht de rijst goed uitgespoeld en heb ik het verwerkt
Ik moet zeggen dat het me verder alles mee is gevallen! 🙂
Het eerste hapje proeven was met kromme tenen omdat alle negatieve reacties nog in mijn hoofd spookten 😛
Inmiddels heb ik het hele bordje opgegeten en kan ik vertellen dat het mij best goed heeft gesmaakt! 😀

Ingrediënten 2 personen (kleine eters):
3.8khd per persoon

1 pakje slim rice (action)
1/2 ui
1/2 kipfilet
1 stengel bleekselderij
1 takje peterselie
8 champignons (uit een bakje gemengde champignons)
1 bouillonblokje
1 blokje blauwe kaas (2cm bij 2cm)
Parmezaanse kaas
peper
korianderzaad

Bereidingswijze:

Spoel de rijst goed af en besteed niet teveel aandacht aan het textuurtje 😉
Snijd de ui, kipfilet, champignons, selderij en peterselie in stukjes
Fruit dan de ui in een pan met kokosolie
Voeg dan de kip toe en strooi er wat peper en korianderzaad overheen en bak het totdat de kip wit is geworden
Voeg vervolgens de selderij en de champignons toe en bak dit voor een kort momentje
Maak ondertussen 1 blokje bouillon aan met een ruime glas water
Voeg nu de rijst toe
Giet nu wat water in de pan, niet alles, maar tot er een bodempje onderstaat van bouillon (normaal neemt de risotto rijst al het water op)
Laat de bouillon/vocht dan even verdampen op een laag vuurtje
Als het water verdampt is en het textuurtje goed is, kan het pannetje van het vuur
Voeg tot slot de peterselie toe en de kaas en roer het nog eens goed voor het opdienen

Dit gaat sneller dan een gewone risotto!
Eet smakelijk! 😀

4 Reacties

  1. Heb het recept aandachtig gelezen, maar vraag me af wanneer ik de rijst erbij moet doen en hoe lang het dan nog moet pruttelen.

  2. Anita Oomes

    Wanneer voeg ik de blauwe kaas toe?
    Ik sta nu te koken, hahahhahahaha! Ik doe het gewoon tegelijk met de rijst.
    Bedankt voor het recept!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*