Ribbraadlappen met knolselderij in Tajine

Ribbraadlappen met knolselderij in Tajine


 
Vorige week heb ik een reis geboekt naar Marokko, nu nog drie maandjes wachten! Ik heb er nu al zin in en ben vooral benieuwd naar de heerlijke gerechten!
Om alvast in de sferen te komen heb ik vandaag een gerecht met Tajine gemaakt πŸ™‚
Ik ben vanmorgen begonnen en heb het 5 uur op het vuur laten sudderen. Het huis ruikt heerlijk en ik kan niet wachten tot ik mag aanvallen!

 

IngrediΓ«nten 3 personen

  • 2 el kokosolie
  • 1 uitje
  • 1 teen knoflook
  • 2 laurierbladen
  • 3 tl gemalen kruidnagel
  • 3 tl gemalenkomijnzaad
  • 3 tl gemalen korianderzaad
  • 3 tl gemalen kurkuma
  • 3 tl gemalen nootmuskaat
  • 3 tl gemalen gemberpoeder
  • 1 bouillonblokje
  • 200ml water
  • peper
  • 750 g ribbraadlappen
  • 150 g champignons
  • 350 g knolselderij
  • 150 g bleekselderij
  • 5 takjes koriander

 

Bereidingswijze:

Leg een vlamverdeler op het vuur met daarbovenop de tajine. Doe de kokosolie in de tajine en laat het smelten. Snijd ondertussen het uitje in grove stukken, kneus het knoflook teentje, doe het in de tajine en laat het uitje fruiten. Doe de laurierbladen en alle kruiden in de tajine. Snijd ondertussen de ribbraadlappen in grove stukken en doe het in de tajine samen met het bouillonblokje en water. Snijd de knolselderij en bleekselderij in stukken en doe in het laatste uurtje de champignons (die heb ik heel geladen), knolselderij en bleekselderij erbij.

ps: Als je geen tajine hebt, kun je het gewoon in een stoofpan maken πŸ™‚

Onwijs eenvoudig en super tasty! πŸ™‚

 

Enjoy! X

 

 

1 Reactie

  1. Yvonne Goudzwaard

    hoeveel gram kh zitten hier in per persoon?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*