Raclette

Raclette


 

Vorige week ben ik teruggekomen van een wintersport vakantie in La Toussuire
Er is veel zelf gekookt maar we hebben ook genoten van een heerlijk Raclette maal in een super sfeervol restaurantje la galerie marchande! Het was zo lekker dat we het gisteren samen met Tom, mijn zus en een vriend hebben overgedaan op z’n koolhydraatarms πŸ™‚ Wat hebben wij genoten!

IMG_0947 IMG_0948 IMG_0949 IMG_0951

IngrediΓ«nten 4 personen

  • 1 grote broccoli
  • 12 plakjes raclette kaas (te koop in sommige supermarkten en bij de kaasboer)
  • 8 serranoham
  • 8 prosciutto
  • 8 pancetta
  • zilveruitjes (kesbeke)
  • augurkjes (kesbeke)
  • 1 puntpaprika
  • tomaatjes
  • 150 gram champignons

 

Bereidingswijze:

Blancheer de broccoli
Snijd de champignons en paprika in stukjes
Leg ondertussen de antipasto, zilveruitjes, augurkjes en de gesneden groenten op bordjes
Leg de broccoli op de bordjes en leg bordjes samen met het gourmetset en pannetjes op tafel
De raclettekaas smelt leg je in een pannetje waar je het laat smelten
In de tussentijd kun je de groenten op de bakplaat bakken en op je bord leggen samen met de zilveruitjes, augurkjes en de antipasto naar keuze
Tot slot giet je de gesmolten kaas over het geheel en kun je beginnen met genieten!

Hartstikke gezellig en weer eens wat anders dan gourmetten! Veel plezier en vooral, eet smakelijk! πŸ™‚

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*