Pompoen Amuses!

Pompoen Amuses!


 

Ik heb me deze challenge gericht op feestelijke hapjes voor de aankomende feestdagen.
Tine had het verzoekje voor een mini-gratin en dat vond ik een leuk idee!
Ideaal met de brownie bakvormpjes te maken van de webshop! (klik)
Ze zien er gezellig en feestelijk uit en ze zijn nog lekker ook! 😉

Hier komt het recept:

Ingrediënten 35 stuks

0.4khd per stuk

  • 600 g flespompoen
  • 1 biologisch groentebouillon blokje
  • 100 g creme fraiche
  • 50 g geraspte kaas
  • 2 eieren
  • snufje knoflookpoeder
  • snufje peper
  • 1 takje verse tijm

 

Bereidingswijze:

Verwijder de schil en pitten van de pompoen en snijd het in blokjes.
Kook de pompoenblokjes in een pan met water beetgaar met het bouillonblokje.
Giet het goed af en pureer de pompoen. Laat het even afkoelen en doe de rest van de ingrediënten bij de gepureerde pompoen.
Verdeel het mengsel over de bakvormpjes en strooi er nog wat geraspte kaas over.
Bak de pompoen amuses 30 minuten in de oven op 200c. (totdat de kaas goudbruin is geworden)

 

Super easy en super tasty!

 

Geniet! X

4 Reacties

  1. Ga ze al een keer maken en voorproeven voor de Kerst

  2. Vraag, ik heb dit vanavond gemaakt. Was erg lekker!
    Echter op de foto lijkt het alsof er iets in de pompoenmousse zit. Ik begrijp uit de ingrediënten enkel niet wat dat dan is?
    Daarnaast was het bij mij niet zo stevig als op de foto. Waar zou dat aan kunnen liggen?

    • De ingredienten die er staan heb ik ook exact gebruikt Leone 🙂 Misschien dat er teveel vocht bij de pompoen zat. Dat maakt dat het minder stevig wordt. Je zou eventueel nog een extra eitje kunnen gebruiken 🙂

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*