Pittige garnalen en biefstuk salade van de BBQ!

Pittige garnalen en biefstuk salade van de BBQ!


Vandaag heb ik de pittige garnalen met een pittig sausje gekozen voor de challenge!
Het is een mooi zomers BBQ recept geworden waar je alle kanten mee op kan.
Ik vind de salade en de dressing een heerlijke basis. Romana sla is mijn favoriet omdat hij zo lekker fris en knapperig is!
Dit recept is ook super handig omdat je de dressing ook als marinade gebruikt!

Hier komt het recept!

IngrediΓ«nten 3 personen

  • 18 garnalen/gamba’s of 2 biefstukjes
  • flinke scheut (ongeveer 10 el) olijfolie
  • snuf knoflookpoeder
  • snuf peper
  • 5 tl sambal
  • 300 g romana sla
  • 100 g tommies snoeptomaten
  • 75 g komkommer
  • 25 g rode ui
  • klein handje koriander
  • klein handje munt

Bereidingswijze:

Leg de garnalen (en/of de biefstuk in een aparte) schaal. (verwijder zonodig het darmkanaal van de garnalen)
Meng de olijfolie met de knoflookpoeder, peper en sambal.
Doe de helft van de dressing/marinade bij de garnalen (en/of biefstuk) en houd de rest over voor de dressing over de salade.
Je kan het best de garnalen of biefstuk een paar uur of een nacht in de marinade laten trekken.
Rijg de garnalen aan spiesjes, doe er nog wat marinade over met een kwast en leg ze op de bbq.
Als de garnalen roze zijn, of helemaal opgekruld, zijn ze klaar.
De biefstuk leg je ongeveer 4 minuten per kant op de bbq en laat je daarna enkele minuten rusten, gewikkeld in een vel aluminiumfolie.
Tip van flip: Als je net als ik van medium rare houdt, moet de biefstuk net zo aanvoelen als je handpalm.

Maak ondertussen de salade door alle groenten te wassen, de tommies doormidden te snijden, de ui in ringen en de komkommer in stukjes. Snijd de munt en koriander grof en hussel alles goed door elkaar. Sprenkel tot slot de resterende dressing over de salade en leg de garnalen of biefstuk in reepjes gesneden erbovenop.

2 Reacties

  1. Thea Hendriks-Gerssen

    Ohhh ziet er zo lekker uit ga dit weekend uit proberen!!!!!!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*