Pesto

Pesto

Pesto, een smaakvolle toevoeging voor bij een pasta, broodje of door een gerecht.
Erg eenvoudig om te maken en tegelijkertijd zo’n verrijking van smaak! 😀

Ingrediënten:
9.5khd hele pot

1 bos basilicum
50gram pijnboompitten
50gram Parmezaanse kaas
3el olijfolie
1 teentje knoflook
zout

Bereidingswijze:

Rooster de pijnboompitten in een pan zonder olie totdat ze goudbruin worden
Doe alle ingrediënten in vervolgens in een mixer, voeg zout toe naar smaak
Eventueel extra olie voor het textuurje

Klaas is kees! 😀
Heerlijk een beetje pesto op een broodje, door pasta, op een kippetje..
Hmmmmm! 😉

2 Reacties

  1. hoi hoi,

    Ik heb laatst de tapenade gemaakt en nu de pesto maar het zijn best grote porties.
    enig idee hoelang ik dit kan bewaren?
    of zou je het ook in kunnen vriezen?

    groetjes

    • Hoi Lisa,

      Je zou ze een dag of 5 in de koelkast kunnen bewaren met een laagje olijfolie erover 🙂 Invriezen zou ook nog kunnen!

      Groetjes

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*