Overheerlijke Vietnamese biefstuk salade

Overheerlijke Vietnamese biefstuk salade

Dit is een van mijn favoriete salades ooit!
Hij is lekker, fris, vietnamees, makkelijk en super smaakvol!
Het is ook nog een gezellig om op te eten omdat je met z’n tweeën én met je handen mag eten (of op z’n vietnamees met stokjes) 🙂

(Hoisin saus is niet koolhydraatarm, maar je hebt er maar 2 el voor nodig!) 🙂

Ingrediënten:
2 personen

200gram biefstuk
Romeinse sla (+/- 10 blaadjes)
4 cherry tomaatjes of 1 tomaat
1/4 rode paprika
1/2 rode ui
1 teentje knoflook
2 el hoisin saus
2 el sojasaus
1 tl geroosterde sesamzaadjes
olijfolie
Koriander
Munt

Bereidingswijze:

Was de sla en leg ze rondom een groot bord
Fruit de ui, knoflook in olijfolie en doe daarna de hoisinsaus en sojasaus bij de uitjes in de pan
Snijd de biefstuk in dunne plakjes en bak deze kort totdat ze bruin zijn
(niet te lang, anders worden ze taai. Mag een béétje rood zijn) en bak de tomaat en paprika kort mee
Doe vervolgens het geheel in het midden van het bord over de sla en maak het af met verse koriander, munt en geroosterde sesamzaadjes

Klaas is de salade! Snel, simpel maar oh zo lekker!

Eet de salade gezellig op door de romeinse sla te gebruiken als wrap door de biefstuk met saus in het sla kuipje te doen en op te smikkelen! hmmm..

2 Reacties

  1. Wat een superrecept; gisteren gemaakt en zeker niet voor de laatste keer.
    Ik heb alleen de biefstuk in zijn geheel gebakken, 3 minuten laten rusten, in reepjes gesneden en
    op het laatst door het uiknoflookpaprikatomaat mengsel gedaan en nog heel even meegebakken.

    Jammer dat ik geen foto kan plaatsen

    groetjes Miranda
    ps echt een toffe site 🙂

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*