Monchou taart

Monchou taart


Bij feest hoort gebak! Normaal zitten die boordevol suikers en koolhydraten.
Om te voorkomen dat je alleen met een kop koffie of thee zit en het bezoek wel aan het genieten is van een punt taart (en jij daar kwijl bekkend naar zit te kijken ? ),
heb ik hier een overheerlijk alternatief! Een feestelijk koolhydraatarme taart??
Deze monchou taart behoort zeker tot 1 van mijn favoriete taarten!
Een smaakvolle harde bodem en een heerlijk romige vulling maakt deze taart voor mij verrukkelijk..
Om van te smullen! Hier is de monchoutaart!

 

Ingrediënten

24cm springvorm:
25.8khd hele taart (8 puntjes)
3.2khd 1 puntje

Ingrediënten bodem:

  • 12 el amandelmeel
  • 3 el gebroken lijnzaad
  • 1 eiwit
  • 4 el gesmolten boter
  • 2 el koekkruiden
  • stevia


Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180c
Smelt de boter in de magnetron (1 min op volle toeren. Wel even afdekken met magnetronfolie. Anders krijg je een boterfestijn ?)
Voeg de gesmolten boter toe bij rest van de ingrediënten
Spreid alles uit in de springvorm
Laat het in de oven op 180c voor +/- 40mins bakken
(moet hard zijn, als het nodig is nog langer)
Na het bakken af laten koelen

Ingrediënten vulling:

  • 200 gram monchou
  • 250 ml slagroom
  • stevia naar smaak
  • 3 gelatine blaadje

 

Bereidingswijze:

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water
Roer de monchou zacht en egaal
Klop daarna de slagroom met stevia stijf
Spatel de monchou door de slagroom
Verwarm een pannetje met 1 el water en verwarm de gelatineblaadjes (niet laten koken)
Meng het door de rest van het mengsel en giet het in de springvorm bovenop de bodem
Laat het minimaal 2 uur opstijven en garneer de taart met wat aardbeien of ander lekkers
Eet smakelijk!IMG_3790

 

 

39 Reacties

  1. Margaret

    Lekkere recepten

  2. Hoi!

    Kan ik ook kokosmeel gebruiken ipv amandelmeel voor de bodem??

    • Hoi Marijke,

      Ja dat zou kunnen, alleen worden de verhoudingen anders. 3el amandelmeel wordt 1 el kokosmeel omdat kokosmeel in vergelijking met amandelmeel veel vocht opneemt☺️ let dan ook op de hoeveelheid ?

      Groetjes Oanh

  3. vraagje, moet je gelantine gebruiken ??

    • Hoi Mandy,

      Ik heb het wel gebruikt ja, aders ben ik bang dat het te slap wordt. Je zou agar agar kunnen proberen als je liever geen gelatine wilt gebruiken?

      Groetjes Oanh

  4. Hoeveel Stevia moet ik juist gebruiken?

  5. Maar hoe zoet is de stevia dan?

  6. Hoi, je schrijft de afkorting et bij je ingrediënten, bedoel je hier eetlepels (el) mee?
    Althans dat neem ik aan… Zou zonde van de taart zijn als ik het verkeerd interpreteer 🙂

    • Ja Syb ? el zijn eetlepels en tl theelepels ☺️

      Eet smakelijk alvast en ik hoop dat hij je smaakt!

  7. Annemarie

    Gisteren gemaakt en zojuist geproefd. Ik vind hem heerlijk. Wel vond ik het lastig om de monchou door de slagroom te spatelen en heb het gevoel dat dit ook niet helemaal goed gelukt is. Kan ik de volgende keer een kuipje monchou gebruiken? Ik heb nu twee pakjes gebruikt.

  8. Trudy Kokje

    Kan je ook door de slagroom monchou gepureerde aarbeien doen of wordt het dan te veel KH???

    • Ja ik zou voorzichtig doen met de aardbeien, maar het kan zeker! ? 6khd per 100 gram dus het is te doen ☺️?

  9. Shäron

    Kun je de monchou en de slagroom niet met een mixer mengen, zo nodig nog op de laagste stand anders? Moet het echt spatelen?

  10. Brigitte

    Als je agar-agar gebruikt, hoeveel moet je dan gebruiken?

    • Ik heb nog niet met agar agar gewerkt brigitte. Maar 1 g agar agar staat gelijk aan 3 g gelatine in poedervorm. Ik hoop dat je daar iets mee kunt!

      Groetjes Oanh

  11. angelique

    Hallo

    Welke stevia gebruik je en waar kan ik dit kopen?

  12. Klarie van Ginneken

    Ik vond de bodem erg hard hoe komt dat heb hem er echt naar 25 minuten uit moeten halen

    • Het zou kunnen dat jouw oven sneller gaat. Je zou het op 160 graden kunnen proberen Klarie! ☺️

  13. Oah, dit recept lijkt me heerlijk! Ik heb nog nooit iets met amandelmeel gemaakt, dit wordt dus de eerste keer. Ik heb even de voedingswaarden van amandelmeel opgezocht maar er zitten best veel koolhydraten in, of misschien weegt het niet zoveel?

    • Hoi Marijke,

      Helaas verschilt het aantal khd van amandelmeel erg per merk. Ik gebruik zelf amandelmeel van de tuinen met 6.4khd per 100 gram ☺️ Ik ben benieuwd hoe het je heeft gesmaakt Marijke!

  14. Ik gebruik voor de bodem kwark broodjes/ oepsie of welke naam ze allemaal hebben.
    Gaat ook prima.

  15. Er staat 4 el gesmolten boter maar als ik eerst 4 el boter neem en dan smelt is het toch meer? Aan hoeveel gram staat het ongeveer gelijk? En room boter of gewone?
    Ik ga de taart morgen maken

  16. Deze taart ga ik straks maken. Moet de bakvorm worden ingevet van tevoren? En gebruik je vloeibare Stevia of die in poedervorm?

    • Hoi Janine! Ik gebruik nooit de poedervorm, maar de kristal stevia. De vloeibare is ook prima! De taartvorm hoef je niet perse in te vetten hoor 🙂 Voordat je de taart uit de vorm haalt even de randjes snijden zodat de taart niet scheurt 😉

      Groetjes Oanh

  17. Goede middag Oanh,

    U zegt boter, welke boter bedoeld u? Roomboter of gewone boter?

    Groeten,
    Milou

  18. Geke Pool

    als ik alleen een puntje wil nemen zonder bodem. wat zijn dan de energiewaarden?

  19. Hoe lang te bewaren in de koelkast?
    enig idee of het eventueel in te vriezen is?
    Dank je wel. Oven staat aan, huis ruikt heerlijk.

    • Je kunt het wel enkele dagen in de koelkast bewaren. Invriezen zou ook nog kunnen! 🙂

      Groetjes!

  20. Ik krijg de bodem niet goed verspreid, blijft plakken en lijkt erg weinig. Help wat doe ik verkeerd?

  21. Kun je de bodem invriezen om later de taart verder te maken?
    Is het compleet in te vriezen?
    En hoelang is het houdbaar als ik de taart een aantal dagen van te voren maak?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*