Mini hamburgertjes

Mini hamburgertjes

Koolhydraatarm eten is elke keer weer een feest!
Dit keer feest ik met een lunch van mini hamburgertjes met versgebakken kaasbroodjes!
Ik heb ontzettend genoten.. Dit gerechtje kan ook prima als dinner, dan neem je er gewoon lekker twee πŸ˜‰

IngrediΓ«nten hamburger 4 stuks:
0.7khd per hamburger

200 gram gehakt
1 ei
1 snufje paprikapoeder
1 snufje chilipoeder
1 tl sambal oelek
1 tl mosterd
peper
Bacon
1 plakje kaas
1/4 rode ui
1 champion

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediΓ«nten (behalve de bacon, ui, kaas en champion) samen en maak er 4 hamburgertjes van
Verwarm bakboter in een pan en bak de hamburgers
Bak de bacon, ui en champion. Dit beleg je later op de hamburger πŸ™‚
Leg de kaas op het hamburgertje nadat hij is gebakken.
Zo kan het plakje kaas lekker smelten

Sausje:
2 el Griekse yoghurt
1/2 tl sambal oelek
snufje paprika poeder
snufje chili poeder
snufje peper

IngrediΓ«nten voor 3 broodjes:
2.2khd per broodje

2 el amandelmeel
2 el gebroken lijnzaad
1 el Griekse yoghurt
1 ei
1 el boter
3 el geraspte kaas

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180c
Smelt de boter, ik doe het altijd ongeveer een minuut in de magnetron ?
Meng ondertussen de amandelmeel, de gebroken lijnzaad
Daarna het eitje, Griekse yoghurt, de geraspte kaas en de gesmolten boter toevoegen

Spreid het mengsel uit in 3 parten op bakpapier
Maak het af door wat geraspte kaas op de broodjes te strooien
Laat het 25 min in de over bakken totdat het een goud gloed heeft
(als ze nog pips zijn een extra 5minuten, eventueel omdraaien)

Eet smakelijk! πŸ˜€

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*