Mini broodjes met mini bakvorm!

Mini broodjes met mini bakvorm!


 

Vanaf nu zal ik iedere week een product uit onze webshop uitlichten. Waarom gebruikt ik graag een product, wat zijn de mogelijkheden en soms zelfs een lekker extra recept! Dit nieuwsitem zal elke maandag geplaatst worden. Ook zal die maandag de nieuwsbrief verzonden worden en het uitgelichte product gaan wij met een leuke korting aanbieden. Dus lekker op elkaar afgestemd.

Ken jij deze grappige bakvorm van Lekué al? Ik maak hiermee de mini broodjes uit mijn bakboek. Het materiaal van de mini broodjesbakvorm van Lekué is van hoge kwaliteit waardoor de broodjes niet blijven plakken. Je hoeft de bakvorm dus niet in te vetten. De baksels komen eenvoudig uit de bakvorm en blijven onbeschadigd en mooi. Daar hou ik van! De bakvormen verkleuren niet wat ik overigens ook een groot voordeel vind. Daarnaast zijn ze in tegenstelling tot veel andere siliconen bakvormen makkelijk schoon te maken wat ik ook een waar genot vind! En dat Lekué overtuigd is van hun kwalitteit blijkt wel uit het feit dat zij maar liefst 10 jaar garantie geven!

Dit keer heb ik deze superleuke broodjes gebakken met de mini broodjesvorm. Hier recept vind je hieronder!

Je kan eenvoudig een eigen twist aan de broodjes geven door te variëren met kruiden, pitjes, zaden, noten en verschillende roomkaassmaakjes. Ik ben bijvoorbeeld dol op de Italiaanse twist, een beetje tomatenpuree, Italiaanse kruiden en een vleugje kaas!

De bakvormpjes van Lekué zijn van platinum siliconen, BPA-vrij, vaatwasserbestendig en schilferen niet. De bakvormpjes zijn geschikt van -60 tot +230 graden Celsius. Dat maakt de bakvormpjes geschikt voor veel verschillende soorten recepten. Broodjes, notenrepen, chocoladerepen en zelfs ijs!

Ingrediënten 9 broodjes

  • 2 eieren

 

Optionele toppings:

  • Sesamzaad
  • Maanzaad
  • Pompoenpitten

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 150c.
Splits de eieren en mix het eiwit stijf met een snufje zout en wijnsteenbakpoeder.

Meng vervolgens de eidooiers met roomkaas, eiwitpoeder, wijnsteenbakpoeder, uienpoeder, knoflookpoeder en zout.

Verdeel het beslag over de 9 vormpjes, strooi de toppings over de broodjes en bak de broodjes 45 tot 50 minuten in de oven.

Geniet! X

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*