Marokkaanse kip met couscous

Marokkaanse kip met couscous


 

 

Het huis ruikt verrukkelijk naar allerlei midden oosterse kruiden,I love it!
Vanavond ga ik deze heerlijk Marokkaanse kip met bloemkool couscous oppeuzelen πŸ™‚
Easy, breasy en tasty!

IngrediΓ«nten 4 personen

10khd per persoon

  • 2 bloemkolen (300gram pp)
  • 4 kippenvleugels
  • 2 kipfilets
  • 150 gram pompoen
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el kurkuma
  • 1 el gemalen korianderzaad
  • peper
  • 1 kaneelstokje
  • 1 kippen bouillonblokje
  • arrowroot of johannesbroodpitmeel
  • water


Bereidingswijze:

Snijd de ui en knoflook in kleine blokjes en fruit het uitje in een pan met kokosolie
Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en doe de kippenvleugels samen met de kipfiletblokjes bij de ui in de pan
Strooi peper, kurkuma en korianderzaad bij de kip en bak de kip enkele minuten
Snijd de tomaten in blokjes en bak de tomatenblokjes met de kip mee
Doe na enkele minuten het bouillonblokje en het kaneelstokje bij de kip en giet er water bij tot de kip net onder staat
Breng het aan de kook en laat het vervolgens op een laag vuurtje door pruttelen
Snijd ondertussen de pompoen in blokken en kook die nog 25minuten mee
Bind de boel als het nodig is met johannesbroodpitmeel of arrowroot

In de tussentijd kun je de bloemkool raspten en voordat je de Marokkaanse kip gaat serveren bak de je geraspte bloemkool couscous kort in een pan met olie πŸ™‚

Eet smakelijk en geniet!

 

4 Reacties

  1. lijk me zo lekker,morgen gelijk alles halen en maken,dank je wel xx

  2. Wanneer beginnen de laatste 25 minuten?

  3. Hallo Oanh,
    In de slowcooker zou dit ook vast kunnen, maar welke stand high/low en hoelang, enig idee?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*