Luchtige zachte bolletjes!

Ik heb deze ochtend heerlijke bolletjes gemaakt met pitten! Ze zijn heerlijk, vullend en smaakvol! Daarnaast zijn ze ook erg makkelijk om te maken.

Klik hier voor meer broodjes recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Luchtige zachte bolletjes!

  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Porties: 4 bolletjes
  • Aantal koolhydraten: 2.6 g khd per bolletje

Omschrijving

Heb je al eens dit stokbrood gemaakt? Ook een echte aanrader!

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.


Ingrediënten


Optionele toppings:

  • pompoenpitten
  • maanzaad
  • sesamzaad
  • 5 gehakte pecannoten voor door het deeg

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160c.
Meng de droge ingrediënten samen.
Doe vervolgens de eiwitten en het eitje bij de droge ingrediënten en meng dit goed samen met het hete water.

Laat het even staan en maak na enkele minuten 4 bolletjes van het deeg.
Dip de bolletjes in de toppings en bak de bolletjes 40 minuten in de oven.


Notities

Vries ze in en verwarm de bolletjes kort in de oven voordat je ze op gaat eten.

Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, bolletjes, luchtig, brood, broodjes

IMG_0653

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

83 Comments

  1. deze zien er zo lekker uit,van de week even maken,dank je wel x

  2. Ik heb ze vanmiddag gemaakt! Heerlijk!

  3. Wat fijn, dat jij dit allemaal zo aan het uitvogelen bent!
    Ik ga ze morgenmiddag maken…. Moet alleen nog wat ingrediënten kopen.
    Mijn boterhammetje met kaas mis ik nog het meest…
    Dus ik ben benieuwd! Dank je wel!!

    • Hoi Marlou,

      Ik doe het met plezier! Leer ook elke keer weer meer ☺️ Ik ben benieuwd wat je van ze gaat vinden! Laat je het weten? ?

      Groetjes Oanh

      • Gelukt!
        En lekker dat ik ze vind…
        Ga ze donderdag meenemen voor mijn dochter, die nu ook begonnen is met koolhydraatarm eten. Ik heb haar jouw site al aangeraden…
        Dag! Groetjes van Marlou

  4. Hoi weet jij ongeveer hoeveel khd er in een bolletje zit? Dank vast

    • Hoi Vonne,

      De koolhydraten tel ik per product en hoeveelheid bij elkaar op. Altijd wel letten op welke producten je zelf gebruikt omdat het aantal khd erg kan verschillen! ☺️

      Groetjes Oanh

  5. Ze staan in de oven. Kon alleen niet echt bolletjes van het deeg maken. Misschien volgende keer iets minder water. Hoop dat ze niet ook nog gaan uitvloeien. Mijn amandelmeel bevat 20 khd per 100 gr. Die van jou ook? Waar koop jij je amandelmeel en welk merk?

    • Hoi Bregtje,

      Als het goed is zou je er goede bolletjes van moeten kunnen maken. De volgende keer inderdaad minder water gebruiken dan ? Ik heb de amandelmeel van de body en fit met 4.6khd per 100 gram. Dat scheelt een hoop inderdaad!

      Groetjes Oanh

    • willemien sperber

      Ik haal het amandelmeel in duitsland bij de kaufhauzen daar. Kost echt niks, ik betaal 0.79 eurocent voor 100 gr

  6. Mijn deeg is ook nog te vloeibaar. Heb per ongeluk de hele eieren erdoor gedaan… Kan ik er beter nog wat amandelmeel bij doen? Of psyliumvezels?

  7. Ik heb n extra eetlepel psylium gedaan en t is daarmee goed gekomen. Ze smaken prima met lekkere ham. Bedankt weer!

  8. Ik heb ze net gemaakt, ging prima en smaken heerlijk. Ik vraag me af of ik er ook een brood van kan maken in de broodbakmachine. En zou ik dan gist kunnen (mogen) gebruiken.

  9. Nog een vraagje: wat kan ik met de overgebleven eidooiers doen?

    • Je zou er mayonaise van kunnen maken, een snel chocoladebroodje, kaneel crunchies. Een hele hoop lekkere dingen 😉

      • Hoi Oahn, bij kaneel crunchies worden toch geen eierdooiers gebruikt? Staat het chocolade broodje ook op je site? De luchtige broodjes zitten in de oven!
        Gr Cristel

        • Hoi Cristel!

          Er worden inderdaad geen eidooiers gebruikt bij de crunchies en het chocoladebroodje staat ook op de website! Ik ben benieuwd hoe je de broodjes vindt!

          Groetjes Oanh

          • Super lekkere broodjes!! Eindelijk het gevoel échte broodjes te eten maar dan Onder schuldgevoel ?
            Ik heb iets minder water gebruikt en iets langer gebakken dan zijn ze minder luchtig maar meer half hard.
            Ga ik zeker veel vaker maken. Wat een lekkere recepten heb je toch!! Ben heel blij met je site! Super bedankt!
            Gr Cristel

  10. Hi Oanh bij dit recept staat er een streep door 1 ei. Betekend dat dat het optioneel is, dat het mag maar niet hoeft?

    Gr Aukje

  11. Nou echt vreemd nu is het weer weg…..hahaha sorry ?

  12. Ik zie dat als je op iets klikt in het recept dat er een streep doorheen komt. Vandaar de verwarring ?

  13. Ik heb mijn broodbakmachine gebruikt met de dubbele hoeveelheid ingrediënten. Ging prima, maar ik heb geen bakpoeder, maar toch gedroogde gist (volgens voedingswaardetabel.nl zijn de khd per 100 gr 34,5. Ik heb7 gr gebruikt = 2,5 khd) gebruikt. Totaal 36 khd. Ik heb 13 sneetjes brood gesneden = ca. 2,3 khd per sneetje. Brood smaakte prima. (Hoop dat ik goed gerekend heb). Heb alle droge ingrediënten gewogen, totaal 370 gram).

  14. Jammer dat je niet het recept alleen kan uitprinten
    Als ik het wil uitprinten krijg ik alles wat hier op staat, dus ook de reakties enz.
    Dit is wel jammer

  15. Mijn broodjes blijven een beetje kauwgom achtig van binnen
    Moeten ze dan langer of heter?

  16. Goeiemorgen

    Gisterenavond voor het eerst deze broodjes gebakken, maar ik vond ze soppig blijven aan binnenkant, buitenkant mooi krokant. Ik liet ze dan maar 20 min langer in oven bakken, en afkoelen ook in de oven. Net geproeft en ze zijn wel heel lekker ! Ik denk dat ik volgende keer of meer van die vezels ga in doen, of minder water, en zou ze eens graag in stokbroodmodel bakken, lijkt ons heerlijk na zo lange tijd dan weer eens een belegd stokbroodje te mogen eten !

    grts
    Dorine

  17. Deze heb ik gisteren gebakken.
    Ze zijn goed gelukt. Vandaag 1 mee in de auto 🙂

  18. Hallo Oanh, bedankt voor het delen van dit recept. Ik volg exact je beschrijving maar ze blijven bij mij plat en massief. Niet echt heel luchtig maar de smaak is wel goed. Heb je enig idee hoe ik ze luchtiger kan krijgen? Hoelang moet het ongeveer staan voordat ze in de oven kunnen? Het wordt nogal plakkerig of is dat de bedoeling? Hoor het graag. Thnx!

  19. Deborah Lens

    Ik heb een paar vraagjes. Ik heb geprobeerd om de broodjes te bakken. Bij mij bleven de broodjes een beetje plat. Waar ligt dat aan? Verder vroeg ik mij af of je een vorm moet gebruiken voor het deeg. Bij mij was het deeg na bereiding in ieder geval een beetje slap.

    • Hoi Deborah,

      Dat ze plat bleven kan misschien liggen aan dat je het deeg misschien niet hebt laten rusten? Het deeg wordt namelijk wat steviger. En de volgende keer wellicht iets langer in de oven doen, iedere oven verschilt toch iets.. Ik hoop dat je daar wat mee kan!

      Groetjes Oanh

  20. Ik heb de broodjes gemaakt zoals het er staat. Na 40 minuten heb ik besloten om ze langer in de oven te laten staan. Ze kwamen heel mooi hoog op, maar zakte bij koelen iets in. Ik vond ze erg ei-ig smaken helaas. Wat is er verkeerd gegaan?

    • Hoi Louise,

      Ze zakken inderdaad iets in. Ik denk dat je alles goed hebt gedaan, je zou eventueel nog het ei kunnen opkloppen zodat ze nog iets luchtiger en meer ophogen. De smaak kun je met kruiden wat neutraliseren maar zelf vind ik het ei smaak wel meevallen.

      Groetjes Oanh

  21. Deze bolletjes vanmiddag gemaakt, en ze waren heerlijk, bedankt voor dit recept

  22. Ga deze van het weekend ook eens proberen. Mag ik vragen waar jij je psyllium vezels hebt gekocht. Ik heb nu een klein doosje van 100 gram wat me 3,55 kostte en aangezien er 4 ruime eetlepels in moeten is mijn pakje al zowat weer op. Vind dat wel wat prijzig voor 4 broodjes.

  23. Mijn broodjes zijn binnenin nog nattig. Hoort dat zo of moesten ze wat langer in de oven?

  24. Hoi ik wil die broodjes gaan maken maar waar kan de physilliumvezels kopen en kan ik zo ook door andere vezels vervangen? Ik
    Nuria

  25. Vorige week de broodjes gebakken. Ze zagen er van binnen veel donkerder uit dan hier op de site.
    Verder leek het of er zand in de broodjes zat.
    Kan dit door de psylliumvezels of de lijnzaad komen?

  26. Welk merk gebruik jij?

  27. Kan ik ook gewoon wijnsteen bakpoeder gebruiken? bedoel ipv die vezels

  28. Hoi hoi, kan ik de bakpoeder vervangen voor wijnsteenbakpoeder? Bevat nog minder koolhydraten. Voor de rest qua verhouding is het het zelfde?

  29. Vanmorgen gemaakt, wat een heerlijke bolletjes!!! Heerlijk met roomkaas en zalm!!!
    Ik ga ze zeker nog een keer maken. Bedankt!!!

  30. Pingback: Wednesday Challenge: Rösti koekjes! | Oanh's Kitchen

  31. Ik heb ze gemaakt van glutenvrije zelfrijzend bakmeel van Doves farm. Zelfde hoeveelheid als de amandelmeel en geen bakpoeder gebruikt.
    Verder alles hetzelfde, deeg minimaal 15 minuten laten rusten tot het stevig was, iets langer in de oven en ze zijn perfect!

  32. rika wiesmuller

    kan dit evt ook met kokosmeel, welke hoeveelheid moet ik dan aan houden.

    • Hoi Rika,

      Kokosmeel neemt meer vocht op in vergelijking met amandelmeel. Ik denk dat ik binnenkort bolletjes dan maar van kokosmeel ga maken!

      Groetjes Oanh

  33. Hey,
    ik lees 3 eiwtten, wat kan ik dan van de 3 dooiers maken?
    en daarbij ook nog een heel ei incl alles?

    Groetjes..

  34. Anne Claire

    Ik heb ze net gemaakt en geproefd. Heerlijk en makkelijk om te maken.

  35. Anja de Groot

    Hallo Oanh
    Ik heb deze broodjes gemaakt zonder pompoenpitten, oregano en basilicum maar met 2theelepels kaneel. Ze zijn heerlijk.
    Grt Anja

  36. Ik woon in Zuid Afrika maar kom binnekort weer terug naar Nederland.
    In Zuid Afrika vervang ik het ammandel meel met zelf gemalen (in coffee molen) zonnebloem zaad. Het is hier nogal veel goedkoper. Mischien by jullie ook? Fantastiese recepten!
    Ben ook een Real Meal Revolution Certified Banting(LCHF) Coach.

  37. Wat kan ik vervangen voor lijnzaad

  38. gea heidstra-bol

    ik heb ze gemaakt in mijn airfryer
    heerlijk net echt brood
    mooi bol
    25 min op 160 graden
    ook maar es proberen om er een heel brood van te maken

  39. Kan je de philliumvezels ook vervangen voor wat anders. Vind de smaak zo naar. Of scheelt het per merk?

  40. Sinds ik met het Ketodieet ben begonnen miste ik echt mijn broodje met komijnen kaas. Na een zoektocht op internet kwam ik dit recept tegen. Meteen alle spullen gehaald en gisterenavond broodjes gebakken. Vanochtend als ontbij een heerlijk broodje kaas gegeten. Wat een super recept. Heerlijk.

  41. ze zijn lekker had er nog gedroogde tomaatjes door heen gedaan alleen blijven bij mij nattig van binnen wat doe ik verkeerd??

  42. Hai Oahn

    Ik heb de bolletjes gemaakt en zijn gelukt.:-)
    Alleen mijn vraag ze zijn wat nattig van binnen hoort dat zo ? Of doe ik iers verkeerd?

    Verder smalen ze prima

Laat een antwoord achter aan Sunshine Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.