Limoen Meringue taart!

Limoen Meringue taart!


 

Deze week heb ik voor deze overheerlijke limoen meringue taart gekozen!
Het was even uitvogelen, maar uiteindelijk is hij onwijs goed gelukt!
Een echte eye catcher voor feestelijke gelegenheden ๐Ÿ™‚

Hier komt het recept!

Ingrediรซnten 8 punten

4khd per punt

Taartbodem:

 

Vulling:

  • 2 gelatineblaadjes
  • 200 ml ongezoete amandelmelk (of ander ongezoete soort)
  • 20 g Sukrin+
  • 5 eidooiers
  • limoenrasp van 1/2 limoen
  • 3 tl vanille-extract
  • 20 ml limoensap
  • 25 g roomboter
  • 15 g arrowroot

 

Meringue

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180c.
Meng de ingrediรซnten van de bodem en doe het in een ingevette springvorm (20cm)
Maak een bodem met een rand waar straks de vulling mooi ingegoten kan worden.
Bak de bodem 20 minuten in de oven.
Doe de gelatineblaadjes in een bakje koud water.
Maak ondertussen de vulling door de melk, sukrin, limoensap, limoenrasp en vanille op te warmen in een pannetje.
Kluts de eidooiers en doe daar en scheutje verwarmde melk bij.
Roer het beetje melk door de eidooiers en giet vervolgens alles in het pannetje bij de rest van de melk.
Doe de boter en arrowroot erbij en blijf roeren met een garde op een laag vuurtje totdat het indikt en voeg de gewelde gelatineblaadjes toe en doe vervolgens het vuur uit.
Mix vervolgens de eiwitten stijf met de wijnsteenpoeder en zout en voeg geleidelijk toe de sukrins toe.
Giet de vulling over de bodem maar laat het niet over de rand lopen en verdeel voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten over de taart.
Doe de taart dan 20 tot 25 minuten in de oven totdat de meringue mooi gekleurd is en laat de taart 30 minuten afkoelen in de oven.
Leg de taart daarna minimaal 4 uur in de koelkast en klaar is kees!

 

Geniet en veel bakplezier!

4 Reacties

  1. Willy van Dijkhuizen

    Is deze taart glutenvrij?

  2. Whow die ziet er geweldig uit. Ben alleen geen fan van citroen. Zou ik met de bodem ook een slof kunnen maken?

  3. Oanh, hoeveel gram zijn die blaadjes gelatine die jij gebruikt? Er zijn nl grote en kleine blaadjes gelantine.

  4. Oanh, hoeveel gram zijn die blaadjes gelatine die jij gebruikt? Er zijn nl grote en kleine blaadjes gelantine.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*