Lijnzaad crackers

Lijnzaad crackers

Lijnzaadcrackers zijn lekker, super eenvoudig en het is een praktische basis voor een ontbijt of tussendoortje voor onderweg. Ik maak ze van tevoren en bewaar ze maximaal 2 dagen in een afgesloten bakje of zakje. Vers zijn ze simpelweg gewoon het lekkerst! ? Je kunt ze beleggen met talloze lekkernij. Mijn favorieten zijn smeerkaas, huttenkase of gewoon heel simpel een plakje kaas! ?

Ingrediรซnten lijnzaadcrackers 8 stuks:
0.7khd per stuk

5 el gebroken lijnzaad
2 el amandelmeel
1 el pompoenpitten
1 el zonnebloempitten
water

Bereidingswijze:

Voeg alle ingrediรซnten samen in een bakje
Voeg vervolgens water toe, de crackers moeten nรฉt niet onderstaan met water
Laat het mengsel wellen voor 2minuten
Verwarm de oven voor op 180 graden
Spreid de crackers uit op het bakpapier, leg er nog een vel bakpapier op en rol eroverheen met een deegroller (niet te dik, en ook niet te dun ๐Ÿ˜‰ )
Verwijder dan de bovenste bakpapier en snijd er nu voorzichtig vormpjes in van de crackers
Doe ze vervolgens in de oven
Haal ze na 25minuten uit de oven en klaar zijn ze!
Draai ze zonodig nog even om en bak ze verder af voor 5minuten

Eet smakelijk! ๐Ÿ˜€

 

11 Reacties

  1. Hoi,

    Wat bedoel je met de afkorting et?

    Groetjes,

  2. Bij mij waren ze aan de onderkant kleverig niet gaar!
    Hoe komt dat? Wat heb ik fout gedaan?

  3. Werkelijk verrukkelijk๐Ÿ˜‹

  4. Doe je ook bakpapier boven op de crackers tijdens het bakken?

  5. Mireille

    Hoeveel water moet er ongeveer bij

  6. Hildegard

    Heerlijk zijn ze en ook zo makkelijk te maken

  7. Judith joosten

    Kan het ook met alleen lijnzaad want heb nu geen zaden in huis. Of kunnen er ook andere noten bij in de plaats.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*