Koriander kruidenboter en Whiskey cocktailsaus

Koriander kruidenboter en Whiskey cocktailsaus

Morgen is het alweer 1e kerstdag.. De voorbereidingen zijn in volle gang!
Deze kruidenboter en whiskeysaus worden één van de smeerseltjes en dipjes voor het kerstdiner 🙂
Onwijs eenvoudig om te maken en gezonder dan de kant en klare sausjes
Op naar een smaakvol, gezond en gezellig kerstfeest 🙂

Ingrediënten:
250gram roomboter op kamertemperatuur
2 tenen knoflook
10 takjes koriander
snufje paprikapoeder
peper
zout

Bereidingswijze:
Pers de knoflook fijn en snijd de koriander in kleine stukjes
Meng de roomboter met de koriander en knoflook
Doe de paprikapoeder, peper en zout bij de kruidenboter

 

Ingrediënten:
6 el mayonaise
1 el suikervrije ketchup (dieetwebshop of AH reduced sugar)
snufje cayennepeper
snufje paprikapoeder
Optioneel: heel klein scheutje whiskey

Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten door elkaar en speel met de hoeveelheden cayennepeper en paprikapoeder voor de gewenste smaak

Fijne kerstdagen allemaal!

Liefs Oanh

2 Reacties

  1. Hoi, dacht dat ik, destijds een reactie had gestuurd, maar staat er niet.?
    Nogmaals en is een reactie op je cocktailsaus, want ik mis de romige teint.
    Heb een oud recept van mijn moeder en mijn favoriet!
    Naast de mayonaise, ketchup, beetje chilisaus, maar vooral slagroom ongezoet opkloppen en erdoor mengen.
    Natuurlijk de cayennepeper, paprikapoeder en een drupje citroen.
    Whiskey gaat er ook in en dan in een coupe met icebergsla, rode grapefruit, peterselie en over de rand, de tijgergarnalen, waar ik laatst over schreef.
    Ook lekker!!! ?

    • Wat gek, ik heb de reactie dan over het hoofd gezien. Maar dat klink heerlijk ja Leonne!! Romig lijkt mij extra smakelijk! ?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*