Koolhydraatarme rabarbercompote

Koolhydraatarme rabarbercompote


 

Deze ochtend ben ik vroeg aan de kook gegaan om heerlijke rabarber compote te maken!
Ik ben het van plan te gaan eten met een bakje yoghurt en fruit zodat ik de komende dagen kan genieten van een lekker verwen ontbijtje.
Rabarbercompote is ook super tasty bij een lekker puntje taart. Je kan er zelfs aardbeien bij doen om het helemaal gek te maken! Heb je deze rabarbertaart of appeltaart  (klik)  al gezien? Een heerlijke combi!

Het is helemaal niet moeilijk om te maken, hier komt het recept!

Ingrediënten 500 gram

 1.8 g khd per 100 gram

 

Bereidingswijze:

Verwijder de uiteindes van de rabarber en snijd de rabarber in stukken van ongeveer 2 cm.
Doe het in een pan met de rest van de ingrediënten en breng het aan de kook.
Draai het vuur laag en laat het ongeveer 10 minuten pruttelen zodat het wat kan indikken en de rabarber lekker uit elkaar valt.
Proef of de smaak je bevalt en voeg zonodig extra kaneel of sukrin toe.

Geniet! X

4 Reacties

  1. Bellavia Erika

    Hey Oanh, ik lees vaak dat men sukrin , sukrin gold gebruiken om gerechtje te zoeten. Waar kan je dit kopen? Bij ons in Mol kennen ze het niet eens in de natuurwinkels. Grt

    • Als je op de Sukrin klikt in het recept word je doorgelinkt naar mijn webshop Bellavia 🤗

  2. Ik heb dit recept gemaakt in de slowcooler ooo ben helemaal verslaafd wat lekker

    Bedankt anita

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*