Koolhydraatarme kapsalon

Koolhydraatarme kapsalon


 

Vandaag verwen ik mezelf met deze gezonde kapsalon als lunch! ๐Ÿ™‚
Ik heb geluk met de turkse winkel om de hoek waar ik veel groenten haal en vandaag de kipshoarma en doner.
Lekker verantwoord “ongezond” doen! ๐Ÿ˜€

Ingrediรซnten

2khd

  • 200 gram kipdoner of kipshaoarma (ik heb 200gram kipdoner gehaald bij de turkse slager)
  • snufje cayennepeper
  • snufje knoflookpoeder
  • snufje djintan
  • snufje ketoembar
  • snufje nootmuskaat
  • snufje paprikapoeder
  • snufje kurkuma
  • snufje peper
  • snufje gemberpoeder
  • snufje kaneel
  • snufje zout
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1/6 ui
  • 1/2 tomaat
  • 1/6 komkommer
  • Klein handje sla


    Knoflooksaus:

  • 4 el mayonaise
  • 2 el griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook (en eventueel fijngesneden peterselie)
  • snufje peper

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200c en kruid de kip en doner met de gedroogde kruidenmix
Bak de kip en doner in een pan met olijfolie
Als de kip klaar is doe je de kip in een ovenschaal
Snijd de ui in dunne ringen en verdeel het samen met de kaas over de kip
Doe de schaal 10 minuten in de oven totdat de kaas is gesmolten
Maak ondertussen de knoflooksaus door griekse yoghurt met mayonaise en een fijn gesneden knoflookteentje en peterselie te mengen
Snijd de komkommer en tomaat en doe het samen met de sla over de kapsalon
Sprenkel tot slot de knoflooksaus over de kapsalon en klaar is kees!

Eet smakelijk ๐Ÿ™‚

12 Reacties

  1. Oh man, ik kan kapsalon maar niet uit me hoofd zetten. Wat een topidee dit!
    Ga het zeker van de wdek uitproberen!

  2. Daniรซlle

    Uitgedaagd door het woord ‘kapsalon’ vanavond aan de slag gegaan met jouw recept en het was meer dan heeeeeerlijk!!! Ook de koolhydraateters aan tafel hebben gesmuld. Zij snappen niet hoe je op deze manier verantwoord kunt eten ;p. Even een vraagje (wij hebben geen Turk om de hoek, dus het werd shoarma van AH) en nu is het vlees dus dubbel gekruid… Smaakte voortreffelijk, maar was dat de bedoeling Oanh?

    • Wat leuk Danielle! ? Fijn dat het heeft gesmaakt โ˜บ๏ธ En ik heb de kruiden erbij geschreven voor als je de kip zelf nog moet kruiden! Haha, smaakvol was het dan wel ja ?

      Groetjes Oanh

  3. Daniรซlle

    Wat een top idee!! Die gaan we onthouden! ?

  4. Ik heb nog nooit een kapsalon gegeten, maar ik ga dit vanmiddag lekker maken ๐Ÿ™‚

  5. Dit van vandaag klaar gemaakt…. En ohhhhh wat zaten we te smullen.
    En hij miste de patat absoluut niet… Dus weer een geslaagd recept.

    En dan die saus, wat een topper, wat smaakvol… Wat geweldig.
    Hij dacht dat er een halve bol knoflook inzat… Ipv ander halve teen.

    Ook dit recept staat op onze favorietenlijst.

    Groetjes
    Christien

  6. Je kunt het recept dan gewoon verdubbelen Marijke! ๐Ÿ™‚

  7. Wat is doner die ik bij de kip moet bakken vlg recept?
    Ik dacht dat de kip gekruid kip-doner is?
    Wil jij mij dit verduidelijken aub, want ik wil het graag allemaal in huis halen om dit recept te gaan maken.
    Bedankt, groetjes

    • Hoi jacinta,

      Ik heb de donervlees bij een turkse slager vandaan waar ze ook kebab broodjes mee vullen ๐Ÿ™‚
      Het kan ook prima met shoarmavlees hoor!

      Groetjes Oanh

  8. Voor hoeveel personen is dit?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*