Koolhydraatarme, glutenvrije en suikervrije tompoezen!

Koolhydraatarme, glutenvrije en suikervrije tompoezen!


 

Na 4 pogingen is het eindelijk gelukt om tompoezen te maken!
Het was een populair verzoekje voor de Wednesday challenge. Het is altijd leuk om mensen blij te maken. Dat maakt koken nรณg leuker! ๐Ÿ™‚

Het vergt even wat werk, maar dan heb je ook wat ๐Ÿ˜‰

Ingrediรซnten 4 tompoezen

5.5khd per tompouce

Koek:

  • 35 g gesmolten roomboter
  • 1 ei, alleen het eiwit
  • 100 g kokosmeel
  • 10 g Sukrin +

 

Banketbakkersroom:

 

Glazuur:

  • Sukrin melis met water en natuurlijke rode kleurstof, bietensap of bietenpoeder

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180c.
Meng de ingrediรซnten voor de koek tot een deeg en rol het uit.
Snijd er 8 rechthoekjes in en bak de koekjes voor 20 minuten in de oven.

Maak ondertussen de banketbakkersroom door de amandelmelk in een pan te verwarmen met sukrin en vanille.
Doe de arrowroot in een bakje en giet er voorzichtig wat verwarmde melk bij en roer totdat het een stevig papje is geworden.
Doe het papje in de pan en blijf roeren totdat het goed is ingedikt. (doe er zo nodig meer arrowroot bij als het nodig is)
Neem de pan van het vuur en roer de eidooiers erbij.
Giet het op een bord. (een plat oppervlak zodat het geleidelijk kan afkoelen) doe er vershoudfolie over en leg het in de koelkast zodat het goed kan afkoelen.
Klop ondertussen de slagroom stijf.
Week de gelatineblaadjes in een kommetje met water. Knijp de gelatineblaadjes uit en los de blaadjes op in een pannetje met 2 el water wanneer de banketbakkersroom is afgekoeld. Doe de opgeloste gelatine in de afgekoelde room en meng de slagroom erdoor.
Giet het vervolgens weer op een bord, leg er vershoudfolie over en laat het 10 minuten opstijven.

Maak ondertussen het glazuur door de sukrin melis te mengen met kleurstof en water.

Als de room stevig is geworden doe je het mengsel in een spuitzak.
Verdeel het mengsel over 4 koekjes en leg daar nog een koekje bovenop.
Smeer tot het glazuur op de bovenkant.

Klaar is kees! ๐Ÿ™‚

Geniet! X

 

11 Reacties

  1. anita Stoker

    Wat is arrowroot? en kun je daar ook een vervanging voor nemen?

  2. Wat is de juiste verhouding wb de sukrin.
    Jij gebruikt sukrin+ maar ik heb alleen sukrin in huis. Ik hoor het graag ๐Ÿ™‚

    • De gewone Sukrin is even krachtig als suiker. Ik zou dan 2x zoveel gebruiken omdat Sukrin+ 2x zo sterk is ๐Ÿ™‚

  3. Staat er nu 15 blaadjes gelatine of 1.5

  4. Arrowroot is een bindmiddel. Niet bij iedere supermarkt te verkrijgen.

  5. Vandaag aan gedurft! De eerste lading koek was mislukt was ook wel erg korrelig niet echt deeg! Mijn 2 de poging extra eiwit en gesmolten boter toegevoegd tot ik echt een deegje kreeg….. Gelukt! Blijft toch altijd op gevoel met dat kokosmeel

  6. Ria van Beek

    Je mag ze wel inlijsten, ipv opeten. Ze zien er immers fantastisch uit na al dat werk.

  7. Waar kan ik Surkin en arrowoot kopen?
    Surkin is een zoetstof/suiker vervanger en arrowoot is?…

  8. Zo he wat lijkt me dat lekker! Ik ga ze maken maar dan zonder die Sukrin.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*