Koolhydraatarme, glutenvrije en suikervrije tompoezen!

Na 4 pogingen is het eindelijk gelukt om tompoezen te maken! Het was een populair verzoekje voor de Wednesday challenge. Koekjes met daartussenin romige banketbakkersroom. Het vergt even wat werk, maar dan heb je ook wat!

Klik hier voor meer smakelijke baksel recepten.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme, glutenvrije en suikervrije tompoezen!

  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 5.5khd per tompouce

Omschrijving

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.


Ingrediënten

Koek:

Banketbakkersroom:

Glazuur:


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Meng de ingrediënten voor de koek tot een deeg en rol het uit.
Snijd er 8 rechthoekjes in en bak de koekjes voor 20 minuten in de oven.

Maak ondertussen de banketbakkersroom door de amandelmelk in een pan te verwarmen met erythritol en vanille.
Doe de arrowroot in een bakje en giet er voorzichtig wat verwarmde melk bij en roer totdat het een stevig papje is geworden.
Doe het papje in de pan en blijf roeren totdat het goed is ingedikt. (doe er zo nodig meer arrowroot bij als het nodig is)
Neem de pan van het vuur en roer de eidooiers erbij.
Giet het op een bord. (een plat oppervlak zodat het geleidelijk kan afkoelen) doe er vershoudfolie over en leg het in de koelkast zodat het goed kan afkoelen.
Klop ondertussen de slagroom stijf.
Week de gelatineblaadjes in een kommetje met water. Knijp de gelatineblaadjes uit en los de blaadjes op in een pannetje met 2 el water wanneer de banketbakkersroom is afgekoeld. Doe de opgeloste gelatine in de afgekoelde room en meng de slagroom erdoor.
Giet het vervolgens weer op een bord, leg er vershoudfolie over en laat het 10 minuten opstijven.

Maak ondertussen het glazuur door de poederuikervervanger te mengen met kleurstof en water.

Als de room stevig is geworden doe je het mengsel in een spuitzak.
Verdeel het mengsel over 4 koekjes en leg daar nog een koekje bovenop.
Smeer tot het glazuur op de bovenkant.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, tompouce, gebak

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

14 Comments

  1. anita Stoker

    Wat is arrowroot? en kun je daar ook een vervanging voor nemen?

  2. Wat is de juiste verhouding wb de sukrin.
    Jij gebruikt sukrin+ maar ik heb alleen sukrin in huis. Ik hoor het graag 🙂

  3. Staat er nu 15 blaadjes gelatine of 1.5

  4. Arrowroot is een bindmiddel. Niet bij iedere supermarkt te verkrijgen.

  5. Vandaag aan gedurft! De eerste lading koek was mislukt was ook wel erg korrelig niet echt deeg! Mijn 2 de poging extra eiwit en gesmolten boter toegevoegd tot ik echt een deegje kreeg….. Gelukt! Blijft toch altijd op gevoel met dat kokosmeel

  6. Ria van Beek

    Je mag ze wel inlijsten, ipv opeten. Ze zien er immers fantastisch uit na al dat werk.

  7. Waar kan ik Surkin en arrowoot kopen?
    Surkin is een zoetstof/suiker vervanger en arrowoot is?…

  8. Zo he wat lijkt me dat lekker! Ik ga ze maken maar dan zonder die Sukrin.

  9. Christine van Vlastuin

    Kan ik ipv arrowroot maizena gebruiken?

  10. Christine van Vlastuin

    Misschien snap ik het niet hoor maar in maizena zit 86 koolhydraten en in arrowroot 88!! Beide glutenvrij. Of moet ik nog ergens anders naar kijken????

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.