Koolhydraatarme glutenvrije en suikervrije kerststol!

Koolhydraatarme glutenvrije en suikervrije kerststol!


 

De kerst komt steeds dichterbij en dan kan een recept voor een lekkere kerststol niet uitblijven!
Heerlijk als ontbijt, brunch of lunch. Gezellig en knus met de kerstboom op de achtergrond en een sfeervol haardvuur..
Houden jullie er ook zo van?! <3

Ingrediënten 2 kerstolletjes, 16 plakjes

2.5khd per plakje

Spijs:

 

Deeg:

 

Garnering:

 

Bereidingswijze:

Maak de spijs door alle ingrediënten te mengen. Maak er een lange rol van, wikkel het in vershoudfolie en leg het in de koelkast.
Verwarm de oven op 180c. Smelt de boter en klop de eieren luchtig met een mixer.
Doe de rest van de ingrediënten bij de geklopte eieren en voeg als laatst de gesmolten boter toe.
Haal de spijs uit de koelkast.
Verdeel het deeg in vier stukken. Maak van twee stukken deeg een kerststol vorm en leg de helft van de rol spijs er bovenop.
Leg het andere stuk deeg eroverheen en maak er een mooie kerststol vorm van. Herhaal dit bij de tweede kerststol.
Garneer de kerststollen met amandelschaafsel en bak de kerststollen 45 minuten in de oven.
Laat ze eventjes afkoelen en strooi er tot slot stevia poedersuiker (klik) over.
Heerlijk met een beetje boter of stevia jam!

 

Geniet! X

 

18 Reacties

  1. Hallo Oanh, ik zou graag willen weten of ik, door overal de helft van de ingrediënten te nemen ook 1 kerstbroodje kan maken. Anders zou ik idd gewoon 2 gemaakt hebben en de rest in de vriezer maar rond deze tijd van het jaar wil ik die zoveel mogelijk ontzien omdat er al zoveel in gaat. Ik hoor het graag van je en wens jouw en je partner alvast hele fijne en fantastische feestdagen en een heerlijk oud en nieuw!

    • Hoi Karin,

      Maar natuurlijk kan dat! Dankjewel en jij ook alvast hele fijne feestdagen en jaarwisseling gewenst! 🙂

      Groetjes Oanh

  2. Hi oahn,

    Ik hou dus echt niet van bakken maar dit zijn echt superleuke recepten allemaal. Wel vind ik stevia een vieze nasmaak hebben. Weet je n goede vervanger?

    Fijne feestdagen alvast en geniet van je zwangerschap!!

    • Hoi Leonie,

      Bedankt, dat gaat zeker wel lukken! De stevia die je voornamelijk in de supermarkt koopt hebben een bittere/vieze nasmaak, voornamelijk bij baksels. Deze stevia is 100% natuurlijk, bakbestendig en wordt absoluut niet bitter en heeft geen gekke nasmaak. Een echte aanrader!
      Jij ook alvast fijne feestdagen en een spetterende jaarwisseling <3

      http://oanhswebshop.nl/product/sukrin-2/

      Groetjes Oanh

  3. Ik ben zooooo enorm benieuwd! Ga m in de vakantie straks lekker maken met mijn dochter. Dankjewel weer!

  4. Hi Oanh,
    Kan ik voor de deeg ook iets anders gebruiken dan amandelmeel?
    Alvast fijne feestdagen.

  5. Bakpoeder ipv backing soda of kan dat niet ?

  6. Hallo oanh. Kun je ook vloeibare zoetstof gebruiken ipv stevia?

    • Dat kan hoor Daniela! Mijn voorkeur gaat uit naar stevia omdat het natuurlijk is. Verder kun je gewoon vloeibare zoetstof gebruiken als je je er goed bij voelt 🙂

      Groetjes Oanh

  7. Hallo Oanh,

    Als ik 1 grote kerststol wil maken, hoelang moet hij dan in de oven ?

    Gr Brenda

    • Ik zou hem dan 10 minuten langer proberen Brenda 🙂 Even met een sateprikker kijken of het goed gaar is van binnen 🙂

  8. Daniëlle Schraven

    Hallo Oahn. Ik heb de kerststol voor vandaag gemaakt en hij was heerlijk van smaak. Hij wordt door de amendelmeel wel erg droog. Is dit op te lossen door er bijvoorbeeld wat Griekse Yoghurt doorheen te doen? Ik ben bang dat als ik er meer boter in doe hij niet goed stevig van structuur wordt. Fijne dagen

  9. Marijke Ros-Vis

    Hallo Oanh,
    ik heb vandaag deze stollen gemaakt maar het beslag is heel papperig en ik heb precies de hoelveel heden en ingrediënten gebruikt, klopt het dan dat het zo papperig is ?

    groetjes Marijke

  10. Hallo Oanh deze recepten zijn die allemaal koolhydraatarm

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*