Koolhydraatarme glutenvrije en suikervrij Griekse Yoghurt taart!

Koolhydraatarme glutenvrije en suikervrij Griekse Yoghurt taart!


 

De musjes vallen nog net niet van het dak. Dat vraagt om een fris en fruitig recept!
Deze Griekse yoghurt taart is ideaal voor de warme dagen of gewoon voor wanneer je er trek in hebt ๐Ÿ™‚

Hier komt het recept!

Ingrediรซnten 1 taart 8 punten (20 diacm)

3.4gkhd per punt

Bodem:

 

Vulling:

 

Garnering:

  • rood fruit

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180c.
Smelt de boter en meng de ingrediรซnten van de taartbodem tot een stevig mengsel.
Vet de springvorm in, leg er een bakpapiertje in, verdeel het mengsel over de bodem en druk het goed aan.
Bak de bodem 20 a 25 minuten in de oven en laat het vervolgens afkoelen.
Maak ondertussen de vulling door alle ingrediรซnten luchtig te mixen met een mixer.
Giet de vulling over de bodem in de springvorm en leg de springvorm in een schaal gevuld met heet water. (Zorg dat je de bodem en randjes van de springvorm goed bedekt met alluminiumfolie als je springvorm niet goed waterdicht is en vul het water tot net boven het mengsel van de vulling)
Leg de schaal met water met daarin de springvorm in de oven en doe de taart 1 uur in de oven op 180c.
Draai na het uur de oven uit, zet de deur op een kiertje en laat het 30 minuten na garen.
Zet de taart daarna minimaal 2,5 uur in de koelkast.
Garneer de taart voordat je hem aansnijdt en geniet!

 

Eet smakelijk! X

2 Reacties

  1. Deze taart is een topper!

  2. Snap niet hoe dat moet met alufolie en de schAal met water. Heb je afbeelding ?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*