Koolhydraatarme frikandellen vlaai!

Koolhydraatarme frikandellen vlaai!


Voor de challenge deze week heb ik de Frikandellenvlaai gekozen. Het is geen geheim meer dat ik dol ben op die rakkers ๐Ÿ˜‰
Het is een soort van quiche geworden en hij is lรฉkker!!

Super makkelijk om te maken en hij vult als een tierelier. Hier komt het recept!

Ingrediรซnten 2 personen

ย 5.2 khd per persoon

  • 4 oven frikandellen
  • 50 g ui
  • 20 g mayonaise
  • 15 g 2b slim ketchup
  • 5 g tomatenpuree
  • 3 eieren L
  • 25 ml ongeklopte slagroom
  • snufje knoflookpoeder
  • snufje uienpoeder
  • snufje peper
  • 25 g geraspte kaas

Bereidingswijze:ย 

Maak de frikandellen volgens de bereidingswijze.
Verwarm de oven op 200c.
Snijd ondertussen de ui fijn en doe het samen met de rest van de ingrediรซnten in een schaaltje.
Meng alles goed door elkaar.
Snijd de frikandellen door de helft en verdeel de frikandellen in de ovenschaal (19,5 diacm).
Schenk het ei mengsel over de frikandellen en strooi tot slot de geraspte kaas over het geheel.
Doe de frikandellenvlaai tot slot 20 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is geworden.

Geniet! X

6 Reacties

  1. Maak je eerst de oven frikandellen ovengaar?
    Je schrijft, volgens de gebruiksaanwijzing en begrijp ik niets van.
    Daarna wederom oven verwarmen?
    Graag betere uitleg!

    Groet Leonne.

    • Een bevroren frikandel kan je niet doormidden snijden.
      Ik lees dat je eerst de frikandel volgens gebruiksaanwijzing moet bereiden. Anders worden ze volgens mij niet bruin en dat zal er minder smakelijk uitzien.

  2. Sandra van Luijk

    Maar 5.2 kh, top! Maar hoeveel kcal. eiwitten en vetten?
    Groetjes van Sandra.. P.S bedankt voor dit recept!

  3. Ja en het zijn oven frikandellen en gaan ze dan 2 keer in de oven. Vroeg ik al.
    Geen commentaar gekregen. Jammer.
    Gebeurde al,vaker.

  4. De ovenfrikandellen hoef je niet eerst in de oven te doen. Ik heb ze wel even laten ontdooien, en dan kun je ze ook makkelijk doorsnijden.
    Eigenlijk heel simpel :-). Succes.

  5. is het nu opgeklopte slagroom of ongeklopte?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*