Koolhydraatarme erwtensoep, snert zonder erwt!

Koolhydraatarme erwtensoep, snert zonder erwt!


 

Er waren deze week meerdere verzoekjes voor een koolhydraatarme erwtensoep (zonder erwten).
Ik heb er eerder een gemaakt, maar wilde graag een stevige erwtensoep die goed vult.
Het is namelijk koud buiten en dat vraagt om een goed snert recept! 🙂

 

Ingrediënten 4 personen

9khd per persoon

  • 500 g knolselderij
  • 150 g broccoli
  • 100 g courgette
  • 100 g prei
  • 1 biologische groentenbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 liter water
  • 300 g schouderkarbonade
  • 1 rookworst
  • 125 g spekblokjes

 

Bereidingswijze:

Schil de knolselderij en snijd de knol, broccoli, courgette en prei in blokjes en doe het in een pan.
Kook 1 liter water en doe het samen met de gesneden groenten, laurierblaadjes en bouillonblokje in een pan en breng het aan de kook.
Kook de groenten totdat het beetgaar is en verwijder de laurierblaadjes. Pureer de groenten, doe de laurierblaadjes weer terug in de pan en zet het weer op het vuur. Snijd de schouderkarbonade in stukjes en de rookworst in plakjes.
Doe het in de pan en laat het 2 uur sudderen totdat de schouderkarbonade lekker mals is geworden.
Ondertussen bak je de spekblokjes crispy.
Serveer de snert met de crispy spekblokjes en deze tasty crispy kaasstengels! (klik voor het recept)

Enjoy! X

7 Reacties

  1. Riet Suers

    Moet de rookworst ook twee uur meekoken ben hem nu aan het maken,

  2. Net de soep gegeten. Héérlijk! Dit recept is een blijvertje, dank je wel.??

  3. Met maar 1 liter water…? Dan kun je toch je lepel er rechtop inzetten ??

  4. Angelique

    Waarom zitten er geen wortels of winterpeen in dit erwtensoep recept?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*