Koolhydraatarme en suikervrije Meringues!

Koolhydraatarme en suikervrije Meringues!


 

Kiki vroeg welke stevia ze het best kan gebruiken voor meringue. Ik heb een aantal keer geprobeerd om een goede meringue te maken maar dat was lastiger dan ik had verwacht. De stevia is het belangrijkst, met kristal stevia krijg je niet de juiste structuur, maar met de Sukrin Melis is het helemaal goedgekomen!
Het is een leuk recept die je kan gebruiken voor feestelijke desserts voor bijvoorbeeld de aankomende kerst! ๐Ÿ™‚

Ingrediรซnten 3 hartjes

1.7khd per hartje (excl. fruit)

 

Vulling:

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 120c.
Maak een glazen kom vetvrij door er citroensap over te smeren.
Klop de eiwitten stevig met de stevia, vanille, citroensap en een klein snufje zout.
Doe de geklopte eiwitten in een spuitzak en spuit er drie hartjesvorm van.
Spuit de randjes van de hartjes zodat je als het ware een hartjes bakje hebt.
Bak het vervolgens 15 minuten in de oven en daarna gelijk op 100c voor 50 minuten.
Doe de oven uit en laat de meringues in de oven staan totdat de oven volledig is afgekoeld.

Maak ondertussen de vulling door de slagroom lobbig te kloppen. Doe de mascarpone erbij en de rest van de ingredienten. Vul de hartjes meringues met de vulling zodra de meringue is afgekoeld. Versier de hartjes meringues met fruit en stooi er tot slot stevia poedersuiker over.

Geniet! X

1 Reactie

  1. anita Stoker

    Deze heb ik met de kerst geprobeerd te maken.
    De vulling was erg lekker, maar het eiwit voor de meringe kregen we met geen mogelijkheid had in de oven.
    Alles precies gedaan volgens recept, maar steeg niet op en werd niet hard bleef erg taai en plakkerig.
    Jammer want leek me erg lekker…

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*