Koolhydraatarme en Glutenvrije Kippasteitjes!

Koolhydraatarme en Glutenvrije Kippasteitjes!


 

Het heeft een hele tijd gekost om een goed deegje te krijgen voor gerechten als deze pasteitjes.
Maar eindelijk is hij er hoor! Bloed, zweet en tranen maar ik ben onwijs blij dat het is gelukt!
Met dit recept kan ik vele andere lekkere dingen maken, dus houd de site maar in de gaten ๐Ÿ˜‰

 

Ingrediรซnten 3 pasteitjes

2.5khd per pastei

Vulling:

  • 1/4 kipfilet
  • 1 wortel
  • 1/4 ui
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1/2 el vissaus
  • snufje kerrie masala
  • peper en zout

 

*en een ei om de pasteitjes te bestrijken

 

Bereidingswijze:

Maak eerst de vulling door de kipfilet, ui en knoflook in fijne stukjes te snijden.
Bak het in een pan met kokosolie en doe de vissaus, kerrie, peper en zout bij de kip en bak het gaar.
Meng vervolgens het amandelmeel, lijnzaadmeel, sojameel, psyllium husk en water tot een deeg en maak er 3 balletjes van.
Verwarm de oven op 180c.
Leg de balletjes tussen bakpapier en rol het deeg zo dun mogelijk uit in de vorm van een vierkant.
Verdeel de vulling over de drie deegstukken en vouw het deeg in een driehoek.
Druk de open randjes met een vork plat en bestrijk de pasteitjes met het ei.
Ik heb de pasteitjes 20 minuten aan beide kanten gebakken.

Geniet! X

7 Reacties

  1. Hoi Oanh, ik reageer met darmklachten op soja. Zou ik dat door ander meel kunnen vervangen zoals bijv. bakbananenmeel, havermeel of rijstmeel? En is de calzone pizza die je van dit deeg maakt voor meerdere personen?

    • Ik ben niet thuis in de melen die je opsomt Esther. Ze zijn niet koolhydraatarm, maar je kunt het vast gebruiken ter vervanging. Misschien is kokosmeel ook een goede optie ๐Ÿ™‚

  2. Ik ga er van uit dat de wortel ook fijn gesneden moet worden en meegebakken wordt bij de andere ingrediรซnten ๐Ÿ™‚

  3. Nel van Houten

    Hallo Oanh, het lijkt me heerlijk, ga ze van het weekend maken.
    Dank je wel. Gr. Nel

  4. Welke saus wordt bedoeld met vissaus?

    • Vissaus is in de winkel te koop als. …. vissaus ?. Het is een dunne zoute saus in een medium flesje. Bij de Aziatische spullen.

  5. Ik heb geprobeerd om de deeg te maken..maar het is echt mislukt.. veel te plakkerig en kon het niet uitrollen. Omdat ik geen soja meel had heb ik extra amandel meel gedaan en lijnzaad door ze mixer gedaan om te fijn te malen..

    Hoe krijg je geen plakkerig deeg? Want ik kon er helemaal niks mee.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*