Koolhydraatarme en glutenvrije calzone pizza

Koolhydraatarme en glutenvrije calzone pizza


 

Ik ben al een tijdje aan het experimenteren geweest met verschillende meelsoorten voor een goed recept voor deeg.
Deeg dat niet afbrokkelt, scheurt of breekt zodat je er een goede calzone pizza van kan maken!
Het is gelukt en dit opent gelijk deuren voor vele andere gerechtjes! Maar nu eerst het recept voor deze calzone pizza πŸ™‚
Ik had nog genoeg pastasaus over van afgelopen weekend, dus dat kwam goed uit!

IngrediΓ«nten 1 calzone pizza

3.66khd per Calzone deeg (excl saus)

 

Bereidingswijze:

Meng alle melen bij elkaar en voeg op het laatst het water toe. Meng het tot een stevig deeg en laat het enkele minuten rusten.
Rol het deeg tot een cirkel met een dikte van ongeveer 0.5cm en bak het enkele minuten in een pan.
Draai het om en schep de saus en geraspte kaas op 1 helft en vouw het deeg dicht in de vorm van de Calzone pizza.
Ik heb de randjes omgevouwen en daarna 15 minuten in de oven gebakken op 180c.

Geniet! X

3 Reacties

  1. Hoi Oanh kan je ook anderePsyllium gebruiken ik heb die andere in het recept niet.graag antwoord dank je

  2. Graag zou ik willen weten waar die psyllium husk voor dient…ik wil alleen maar een koolhydraat arme pizza bakken…

    • De psylliumhusk zort voor een goede binding Cindy πŸ™‚ Voor een platte pizza hoef je het niet perse te gebruiken.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*