Chili Con Carne

Voor deze Challenge day heb ik de Chili Con Carne gemaakt! Nog best een veelgevraagd verzoekje en helemaal terecht, want het is super lekker! Het is een makkelijk recept, prima om te gebruiken bij koolhydraatarme tortilla’s of gewoon net als ik, met een flinke dot guacamole.

Klik hier voor meer Mexicaanse recepten.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme Chili Con Carne

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 3
  • Aantal koolhydraten: 11 g khd per portie

Ingrediënten

  • 125 g spekblokjes
  • 300 g gehakt
  • 50 g ui
  • 100 g rode paprika
  • 130 (uitgelekte) bonenmix met Edamame, kikkererwten en groene kidney bonen (Bonduelle)
  • 130 (uitgelekte) edamame bonen (Bonduelle)
  • 400 g gepelde tomaten uit blik
  • snuf peper
  • snuf knoflookpoeder
  • snuf chilipoeder
  • snuf gemalen komijnzaad
  • 2 el balsamico azijn
  • snuf paprikapoeder
  • 2 tl sambal
  • 1 el tomatenpuree
  • 250 ml water
  • 1 runderbouillonblokje
  • 75 g creme fraiche

Guacamole

  • 150 g avocado
  • 75 g creme fraiche
  • 100 g tomaat
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

Bak de spekblokjes crispy en zet ze apart.
Rul het gehakt en snijd ondertussen de ui en paprika in blokjes.
Doe de gesneden ui en paprika bij het gehakt en bak het enkele minuten mee.
Doe vervolgens de rest van de ingrediënten (behalve het water en bouillonblokje) bij het gehakt en bak het enkele minuten mee.
Giet het water, het bouillonblokje en de creme fraiche in de pan en laat het op een laag vuurtje koken totdat het iets is ingedikt.

Maak ondertussen de guacamole door de avocado met de creme fraiche, gesneden tomaat, peper en zout te prakken.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, chili, con, carne, Mexicaans, guacamole,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

26 Comments

  1. Ha Oanh, heb jij al uitgerekend hoeveel kh dat zijn per portie?

  2. Het water loopt me namelijk in de mond!

  3. Dat staat erbij….11khd per persoon

  4. Betty de Leeuw

    Is het recept voor 1 persoon of 2 personen

  5. Heerlijk, dank je voor het recept. Één van mijn favoriete gerechten!

  6. Staat erbij @Betty … voor 3 personen

  7. We vonden het een heerlijke schotel. Lekker eenpansgerecht ook voor op de camping!

  8. Angelique

    super lekker! dankjewel Oanh.

  9. Is het niet heel erg weinig voor 3 personen? Die blikjes zijn heeeel klein.

  10. Ik heb het recept gemaakt zonder de bouillon, crème fraîche en guacemole maar er wel wat kaas doorheen gedaan. Het was echt heerlijk! Dit recept ga ik vaker maken. Thanks Oanh!

  11. Ik ben allergisch voor varkensvlees, wat zal ik dan gebruiken ipv de spekjes?

    • Hihi, ik heb hem gemaakt. De spekjes worden apart gebakken en die heb ik dus op het bord bij mijn kids er bij gedaan!
      Volgende keer probeer ik het zonder water toe te voegen. Ik heb er ook in verhouding meer paprika doorheen gedaan als de tomaten uit het blik, ivm allergie voor tomaat.
      Maar super lekker hoor Oanh! Dank je wel.

  12. Waar kan ikde bonenmix vinden?

  13. Dit is ZO lekker. Zelfs de kinderen likken hun vingers er bij af. ?

  14. Wat was dit lekker zeg. We hebben gesmuld. Gaan we zeker vaker maken.

  15. Ziet er heerlijk uit maar kan ik ook kidneybonen gebruiken ipv de andere bonen mixen? Ik hou daar zelf niet zo van
    Geen idee of de verhouding aan khd dan anders is?
    Groetjes elles

  16. Love it!!!

Laat een antwoord achter aan Astrid Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.