Koolhydraatarme aardbeienslof!

Koolhydraatarme aardbeienslof!


De challenge van deze week (alleen een dagje later dan gebruikelijk) is deze koolhydraatarme aardbeienslof geworden!
De eerste keer was het pontificaal mislukt, de tweede keer ook weer dus heb ik er een andere twist aan gegeven.
Ondanks de struggle is deze tòch nog super lekker geworden!
Ik heb de aardbeienslof met deze bakvorm gemaakt. (klik)
Het voordeel is dat je de grootte zelf kan bepalen! Ik heb de kleinste stand gekozen.

Hier is het recept!

Ingrediënten 5 personen

 5,2 khd per persoon

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180c.
Splits de eieren en klop het eiwit stijf met een snufje zout.
Meng de eidooiers met de Sukrin, vanille, Griekse yoghurt, wijnsteenbakpoeder, zout en het amandelmeel.
Spatel de stijfgeklopte eiwitten luchtig door het amandelmeel mengsel.
Bekleed de bakvorm met een vel bakpapier en schep het beslag in de bakvorm.
Bak de slof ongeveer 30 minuten in de oven tot het goudbruin is geworden.
Laat de slof afkoelen en meng de roomkaas met de Sukrin en vanille.
Verdeel het over de slof en leg de aardbeien erbovenop (laat het midden open voor de slagroom).
Klop de slagroom stijf met de Sukrin en spuit de slagroom in het midden.
Snijd de chocolade tot slot in stukjes en garneer de aardbeienslof met de chocolade.

Geniet! X

1 Reactie

  1. Stapel …moet denk ik spatel zijn…….

    Ziet er goed uit…. Na mn vakantie maar even proberen…

    Xx

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*