Koolhydraatarm “patatje” stoof!

Koolhydraatarm “patatje” stoof!


 

IngrediΓ«nten 4 personen

10.4g khd per persoon

  • 150g gerookte spekblokjes
  • 800g rib runderlappen
  • 1 runderbouillonblokje
  • 3 el rodewijn azijn
  • 2 laurierbladen
  • peper en zout
  • water
  • 300g flespompoen
  • 250g kastanjechampignons
  • 75g rode puntpaprika
  • optioneel: arrowroot of ander bindmiddel
  • 400g peterseliewortel
  • paprikapoeder

 

Bereidingswijze:

Bak de spekjes in een braadpan en snijd ondertussen de runderlappen in grove stukken.
Doe de gesneden runderlappen bij de gebakken spekjes en bak het voor enkele minuten in de pan.
Schenk de rode wijnazijn erbij en doe de laurierbladen en het bouillonblokje bij het geheel.
Snijd de pompoen in blokken en verwijder de schil en zaadjes.
Snijd ook de champignons en de paprika in grove stukken.
Doe dan het water bij de pan totdat alles nΓ©t onder water staat en breng het aan de kook.
Als het water kookt draai je het vuur op het zachts en laat je het stoven (het liefst op een stoofplaatje) voor minimaal 3 uur
Doe in de laatste 45 minuten de pompoen, champignons en de paprika erbij en stoof het de resterende tijd mee.
Als het te waterig is kun je eventueel arrowroot of een ander bindmiddel toevoegen.
Maak ondertussen de “patatjes” door de peterseliewortel te schillen en in lange frietvormpjes te snijden.
Bak de peterseliewortel in een pan met een scheutje olie (of frituur ze voor een crispy effect) en doe er een snuf paprikapoeder bij.

Klaar is kees! Een heerlijk verantwoord bordje “patatje” stoof! πŸ€—

Geniet! X

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*