Kippensoep

Kippensoep

Goedemiddag vandaag!
Het lijkt wel een herfstdag, geen zin om boodschappen te halen, nog moe van een drukke vrijdag 🙂
Dan zit er weer 1 ding op! Een speurtocht door de koelkast 😀
Ik zie kip, selderij, snoeptomaatjes, championnetjes en een ui.
Een heerlijke soepje is niet verkeerd op deze natte stormachtige dag! 😀



Ingrediënten 2 soepkommetjes:
2.6khd per soepkommetje

1 flinke lepel bakboter
1 kippenbout
3 stengels selderij
1/2 rode ui
3 grote champions
3 snoeptomaatjes
1 biologisch bouillonblokje
2 laurierblaadjes
paprikapoeder
chili poeder
peper

Bereidingswijze:

Kruid de kip met de paprikapoeder, chilipoeder en peper
Bak in een pan (ik doe het gelijk al in een soeppan, scheelt afwas 😛 ) de kip met de boter goudbruinig
Snijd de ui, selderij, laurierblaadjes en champions in stukjes en voeg dit bij de pan
Laat dit een paar minuten doorsudderen zodat alle smaken vrij komen en intrekken
Voeg dan het bouillonblokje toe met water. Het moet allemaal net onder staan
Laat het voor ongeveer 30minuten op een zacht vuurtje doorkoken
Haal de kip uit de pan en ontvel de kip en doe het vlees weer terug in de pan
Ik doe de botjes ook terug in de pan in grote delen voor de smaak die hierin zit
Laat het nog ongeveer een kwartiertje doorsudderen en dan kun je aanvallen! 😀

Eet smakelijk! 🙂

1 Reactie

  1. Hoi Oanh

    Wanneer voeg je de tomaatjes toe kan dat namelijk nergens terug vinden

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*