Kippenlever salade

Kippenlever salade

Gisteren ontstond er een leuke discussie naar aanleiding van een vraag van Jola over uierboord
Uierboord staat ook wel bekend als koeien tieten, het is een stuk van de uier van een koe..
Ik vind niet snel iets raar of vreemdΒ  en heb ondertussen veel gekke dingen geproefd waaronder koeientong, eendeneieren en sprinkhanen.. Ik moest het dus wel een kans geven!
Helaas verkocht de slager hier geen uierboord.. Dus ben ik de slagerij uitgelopen met een klein handje vol kippenlevertjes.. (ze zeggen dat uierboord vergelijkbaar is met bekendere orgaanvlees soorten)
Dus voor nu is dit een goed alternatief, maar ik moet en zal een keer uierboord proberen πŸ˜‰

IngrediΓ«nten:
3khd per portie

70gram gemende sla
10 sperzieboontjes
een handjevol kippenlevertjes
1/2 ui
1 teentje knoflook
4 el kikkoman sojasaus
1/2 el sesamzaad
snufje komijnzaad
snufje korianderzaad
snufje chilipoeder
snufje peper

 

Bereidingswijze:

Snijd de ui in blokjes en fruit het uitje in een pannetje met wat kokosolie
Blancheer de sperziebonen kort
Pers de knoflook en voeg dit bij het uitje
Voeg dan de kippenlevertjes toe en strooi daar de kruiden overheen
Bak de kippenlevertjes op middelhoog vuur en giet de sojasaus bij de kippenlevertjes (of meer als je dat lekker vindt) en als laatst de sesamzaadjes
Leg ondertussen de sla op een bord met daarop de geblancheerde sperziebonen en als de kippenlevertjes klaar zijn de kippenlevertjes met de overgebleven saus uit het pannetje

Klaar is de salade! πŸ™‚ Als je van orgaanvlees houdt, eet smakelijk πŸ˜‰

8 Reacties

  1. Welke Kikkomansaus gebruik je? Zoet of zout?
    Lees het gebruik vaker, maar twijfel dan.
    Ik gebruik zoete aan tafel en zoute om te bakken.
    Heb wel eens gelezen, dat je zoete saus beter niet mee kunt bakken, omdat het snel verbrandt.

    • Hoi Leonne,

      Bij de Dirk hebben ze alleen de kikkoman met de rode dop en die gebruik ik ook? Dat is altijd goed gedaan ?

  2. Tja, heb nu even gegoogled en de groene dop is met minder zout.
    Kikkoman maakt inderdaad geen onderscheid voor aan tafel of bakken en braden. Fijn om te weten.
    Conimex heeft Manis of Asin en dat is het verschil voor aan tafel of bakken.

    Heb zo’n zin in dit gerecht, maar vraag me af waar ik nog kippenlevertjes kan kopen?!

  3. ?? Dacht aan een poelier, lijkt me voor de hand liggend, maar is hier niet.
    Misschien heeft de keurslager het hier ook wel, maar durf eigenlijk niet.
    Lijkt me zo l.llig om bij een slager naar kippenlevertjes te vragen ?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*