Kippendijtjes uit de oven met een kaasbroodje

Kippendijtjes uit de oven met een kaasbroodje

Ik zocht een lekkere maaltijd waarbij ik mijn supersnelle kaasbroodjes mee kon eten ๐Ÿ™‚
De kippendijen zijn in de aanbieding dus ging ik daarmee aan de slag!
Het was overheerlijk en ontzettend makkelijk om te maken! ๐Ÿ™‚
Het kaasbroodje maakte het volledig af ๐Ÿ˜€
Zo kon ik het heerlijke kippetje met het broodje dippen in het smaakvolle marinade sausje ๐Ÿ˜€

Ingrediรซnten 2 personen:
8khd per persoon

4 kippendijtjes
1 tomaat
1 ui
1/4 gele paprika
1/4 rode paprika
2 tenen knoflook
2 et rode wijn azijn
Olijfolie
Paprikapoeder
Chilipoeder
Tijm
1 tl pesto (zie pesto recept)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180c
Marineer de kippendijtjes met parikapoeder, chilipoeder en tijm
Snijd de uien, tomaat en parika in grove stukken en leg dit in een ovenschaal
Doe vervolgens de kippendijen bij de groenten in de ovenschaal
Snijd de knoflook in stukjes en strooi dit, samen met nog wat paprikapoeder, chilipoeder en tijm over het geheel
Smeer 1tl pesto op elk kippendijtje
Maak het af door tot slot de rode wijn azijn en olijfolie over het geheel te strooien
Plaats de ovenschaal in de oven en laat de kippendijtjes een uur bakken
Draai de dijtjes na 45minuten zo nodig om en lepel wat marinade uit de ovenschaal over de kippetjes

Ingrediรซnten:
1.8khd per broodje

1 el boter
1 ei, alleen het eigeel
2 el amandelmeel
1 el ongezoete sojamelk
1 snufje bakpoeder
2 el geraspte kaas

Bereidingswijze:

Smelt de boter
Meng vervolgens alle ingrediรซnten samen
doe het voor 1 minuut of anderhalf minuut (hangt af van magnetron) in een magnetronbestendig bakje in de magnetron op volle toeren

Voilรก, een heerlijk maaltje! ๐Ÿ˜€
Eet smakelijk!! ๐Ÿ™‚

10 Reacties

  1. anita de keizer

    hmm zo lekker en mocht maar de helft ๐Ÿ™‚ de rest maar voor morgen bewaren dan

  2. anita de keizer

    hmm zo lekker en mocht maar de helft ๐Ÿ™‚ de rest maar voor morgen bewaren dan

  3. Mariette

    moet het absoluut met sojamelk gemaakt worden? Is er een alternatief zoals bv gewone melk?

  4. Deze ga ik zeker maken om mee naar me werk te nemen

  5. Ik krijg een vochtig prakje bij die broodjes….waar ligt dat aan?

  6. Hallo Oanh,
    voor kerst jouw boek 1 gekregen. ziet er heel lekker uit met heerlijke recepten, hoop ik.
    Vandaag het snelle kaasbroodje gemaakt, volgens jouw recept in het boek.
    Maar het is droog en korrelig, niet gerezen of luchtig en veel te zout.
    ik heb maatschepjes gebruikt.
    wat kan ik verkeerd gedaan hebben?
    graag jouw reactie. Anja

  7. Het broodje staat in het boek beschreven met ongezoete amandelmelk.
    In het boek staat dat er een 1/2 theelepel zout bij moet. Dat is echt veel te veel! Moet een snufje zijn.

  8. Gerdy vt Veen

    Kun je deze broodjes invriezen?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*